Noi reguli pentru circulaţia persoanelor de peste 65 de ani

Persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13, a declarat, ministrul de Interne Marcel Vela, care a anunţat duminică noi măsuri ”dure” în contextul pandemiei de coronavirus, precizând că este greu momentul prin care trecem.

R.B., duminică 29 martie 2020 , 21:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Am carificat cu privire la circulaţia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar în care pot rezolva ŞI probleme de natură medicală - tratamente oncologice, dializă - deplasare care se poate face cu mijoace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare - acestea pe întreaga perioadă a zilei. Am permis deplasarea în afara gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani, între 20 - 21 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie în acest caz de declaraţie”, a precizat ministrul.

Citeste si: Avertismentul lui Adrian Streinu-Cercel, în plină criză de coronavirus

Tot în cazul celor de de peste 65 de ani au fost clarificate condiţiile în care pot fi sprjiniţi de către operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale aprobate anterior - produse sanitare, alimentare - astfel încât între 11 - 13 să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în spaţiile comerciale.

Citeste si: VIDEO| Sfidează carantina la grătare. Imagini incredibile

”Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimior zeci de ani, pentru că asta o cere situaţia în care ne aflăm. Este Udureros momentul prin care trecem, este greu să ţi se îngrădească unele drepturi. Gândiţi-vă că, nerespectându-le, putem ajunge la tragedii. MAI va analiza măsurile şi rezultatele acestora. Măsurile se vor ridica sau relaxa atunci când suntem convinşi că s-a limitat sau diminuat răspândirea virusului, lucru realizabil doar dacă respectăm distanţarea socială”, a declarat ministrul de Interne.

Citeste si: Vești bune de la ministrul Economiei, în plină pandemie de coronavirus: „ În scurt timp vor produce 150.000 de măşti pe zi, iar din data de 15 aprilie”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si