Noi relaxări anunțate în Capitală

Astăzi, 13 mai, autoritățile au trecut Capitala la scenariul verde, iar măsura intraă în vigoare de la miejul nopții, iar asta înseamnă avantaje pentru patronii de restaurante și ale sălilor de spectacol! Iată, însă, când se vor redeschide și instituțiile de învățământ. 

Author: Catalina Popa joi 13 mai 2021 , 14:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Foto: Pixabay

Măsuri discutate în cadrul Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă 

Citeste si: Ministrul Sănătății a prezentat raportul privind decesele cauzate de COVID-19 (VIDEO)

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 11 mai 2021. Câte decese s-au înregistrat în ultima zi

Citeste si: Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni. I-a convocat pe Florin Cîțu și Raed Arafat

* Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22.00 - 5.00
* Programul operatorilor economici care desfașoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și /sau deschise, publice și/sau private, se poate desfășura în intervalul orar 05.00 – 22.00
* Accesul clienților în cadrul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți agenți economici, de tip mall, se va realiza astfel încat să se asigure menținerea distanței fizice de minimum 2 metri și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 m.p./persoană


* Accesul în piețele agroalimentare și în piețele volante se face cu respectarea distanțării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a 4 depăși 50% din capacitatea maximă a pieței
* Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent, este permisa în intervalul orar 6.00-22.00, fară a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului. (2) Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă în intervalul orar 06.00-22.00 fără a depăși 50% din capacitatea maximă.
* Organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea spațiului, dar nu mai mult de 500 de spectatori.

Cât despre redeschiderea școlilor, ei bine, se va lua o decizie în această privință abia după ce se va ajunge la o incidență de sub 1 la mia de locuitori. 

„Dacă se păstrează acest trend şi nu vor fi niciun fel de influenţe din perioadele anterioare, când au fost un pic mai relaxate lucrurile, atunci, da, este posibil să ajungem spre 1 la mie. Trebuie să vedem de fapt că descreşterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a afirmat Alin Stoica, miercuri, 12 mai. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si