Tragediile din Andriivka, undeva la 60 de km de capitala Kiev, încep să iasă la iveală. Satul a fost devastat, iar toate clădirile sunt o ruină. Anton Ischenko tocmai împlinise vârsta de 23 de ani atunci când a fost luat de acasă de armata rusă și ținut sub amenințarea armei.
Familia i-a găsit trupul mutilat o lună mai târziu.
"Poate dacă ar fi plecat să lupte în altă zonă, s-ar fi întors aici întreg”,

spune mama lui, Tetiana, plângând.

Citeste si: Harkov a fost bombardat de peste 50 de ori în ultimele 24 de ore. Ucrainenii încă își caută morții: ,,Copiii mei sunt sub dărâmături de 36 de zile"

Satele din estul Ucrainei sunt complet devastate

"Când soțul meu le-a spus rușilor- luați-mă pe mine în locul lui- rușii au îndreptat armele spre el. Mergi acasă sau vă ucidem pe amândoi”.
Satele și orașele devastate din zona Kiev și Cernihiv sunt locuri din care se strâng probe privind crimele de război.

Citeste si: Ziua 47 de război. Noi declarații ale președintelui ucrainean. Zeci de civili morți într-o groapă comună

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Am vrut să-l îngropăm separat, cu slujbă și preot, nu într-o groapă comună”, spune Tetiana, stând în cimitir, lângă mormântul fiului ei. ”Am două fete, el era singurul nostru băiat.”, adaugă aceasta.

Ucraina opune rezistență în cea de-a 47-a zi de război

Ucraina încă rezistă în cea de-a 47 zi de război. Cu durere în suflet civilii continuă să-și caute morții printre dărămăturile din orașe. Astăzi, la scurt tiimp după ce a văzut cu ochii săi ororile de lângă Kiev, cancelarul Austriei se va întâlni astăzi cu Vladimir Putin.

Citeste si: Aeroportul din Dnipro, distrus de un nou bombardament

Aceasta va fi prima întâlnire față în față dintre prreședintele rus şi un lider vest-european, de la declanşarea războiului. În continuare, orașele din partea de est a Ucrainei se află în continuare sub asediu. Nici Odessa sau Harkov nu au scăpat de bombele rușilor, fiind atacate de mai bine de 50 de ori pe zi.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si