Noile modele de aparate de aer condiționat oferă funcții inovative! Iată câteva dintre acestea!

Noile game de aparate de aer conditionat au multiple functii si scenarii de functionare, intrucat senzorii sunt mult mai performanti decat in trecut, iar confortul pe care il asigura sistemele de climatizare poate fi personalizat dupa preferintele utilizatorului. Astfel, in randurile ce urmeaza vei descoperi cateva functii inovative ale noilor modele.

Author: Razvan Ilie vineri 26 februarie 2021 , 16:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Modul automat

Daca unele aparate de aer conditionat au setari diferite pentru incalzire si pentru racire, noile game iti pun la dispozitie un mod de functionare automat. Multumita senzorilor avansati, echipamentele moderne de climatizare pot ajusta functionarea compresorului si viteza ventilatorului pentru a aduce temperatura din camera la valorile pe care le selectezi. Mai mult, aparatul va mentine temperatura la valoarea selectata, detectand chiar si cele mai mici schimbari si corectandu-le rapid.

Modul ECO

Majoritatea modelelor moderne de aparate de aer conditionat pun la dispozitie acest scenariu de functionare. Pentru a economisi energie, sistemul va folosi in mod eficient compresorul si ventilatorul in oferirea temperaturii pe care o doresti.

Producatorii din domeniu folosesc tehnologii si metode diferite pentru a atinge eficienta energetica, insa temperatura din incapere va fi adusa la valoarea pe care o selectezi si va fi mentinuta acolo in mod eficient.

Modul turbo

Opus modului economic, modul turbo cu care sunt prevazute noile modele va asigura atingerea temperaturii dorite in cel mai scurt timp. Astfel, echipamentul va functiona la capacitate maxima, iar consumul de energie va creste in comparatie cu restul scenariilor de functionare.

Pentru a nu-ti incarca foarte mult factura, specialistii din cadrul Vollmax mentioneaza ca acest mod poate fi folosit pentru perioade scurte, in momentul in care este foarte cald. Odata ce temperatura din incapere se apropie de valoarea selectata, poti opri modul turbo, lasand aparatul sa functioneze la o viteza standard.

Protectia la inghet

Acest scenariu de pe telecomanda noilor aparate de aer conditionat este special conceput pentru imobilele nelocuite aflate in zone foarte reci. Astfel, casele de vacanta si vilele de la munte care nu sunt ocupate pentru perioade indelungate trebuie pazite de ger, iar echipamentele de climatizare pot fi alegerea optima. In acest scenariu, echipamentul de climatizare va mentine o temperatura pozitiva in incinta, functionand la capacitate redusa si consumand foarte putina energie.

Functia de autocuratare

In perioadele de folosire intensa, aparatele de aer conditionat pot acumula praf si murdarie in interiorul unitatilor, astfel incat poate aparea riscul transmiterii microorganismelor daunatoare in aerul tratat. Functia de autocuratare previne dezvoltarea bacteriilor in unitatea de aer conditionat prin inlaturarea umiditatii din unitate.

Odata ce activezi aceasta functie, sistemul de climatizare va functiona timp de circa 30 de minute, dupa care se va opri. Timpul precis de dezumidificare a unitatii depinde de fiecare producator in parte, astfel incat va trebui sa consulti cartea tehnica pentru a cunoaste durata exacta a acestui proces de igienizare.

Functia Follow me

Noile aparate de aer conditionat sunt proiectate pentru a-ti oferi confortul cat mai rapid cu putinta. Astfel, aceasta functie iti va asigura confortul dorit inca inainte ca temperatura din incapere sa atinga valorile pe care le-ai selectat.

Practic, unitatea interioara va directiona aerul rece catre tine, indiferent de zona in care te afli in incapere. Sistemele cu aceasta functie folosesc un senzor performant pentru a-ti determina pozitia si de a o actualiza la fiecare 3 minute, orientand corespunzator fluxul de aer.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si