VIDEO| Mesaj RO-ALERT emis de către Ministrul Mediului. Un nor toxic de cenușă vulcanică a intrat în țară

Un nor toxic de cenușă vulcanică a intrat în România. Ministrul Mediului a pregătit mesajul RO-ALERT pentru că fenomenul a fost văzut pe cer.

Author: Georgiana Balaban luni 27 septembrie 2021 , 15:14

nor toxic de cenușă vulcanică în românia

Nor toxic în țară.

[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Reprezentanții ANM au anunțat că un nor toxic, generat de erupția vulcanului din Insulele Canare, a acoperit țara. Norul a ajuns în România pe 27 septembrie.

Va intra prin partea de Vest a României, respectiv Timișoara. Fenomenul este deja vizibil pe cer, astfel ministrul Mediului este îngrijorat. Oficialul a pregătit deja mesajul RO-ALERT în cazul în care se depășește pragul critic al poluanților atmosferici.

Citeste si: Explozie la un depozit de artificii din Zărnești. Un om a murit (VIDEO)

Norul de cenușă vulcanică și gaze toxice a acoperit sudul și vestul Europei. Acum a intrat și în țara noastră. Mai multe persoane au observat fenomenul și l-au filmat sau au făcut poze. Stațiile de monitorizare a calității aerului din Timișoara sunt primele care intră în alertă. Vestul ţării este primul atins de norul de cenuşă vulcanică.

Norul toxic de cenușă vulcanică care acoperă țara

În cursul zilei de ieri, reprezentanții ANM au precizat că erupția vulcanului din Insulele Canare va afecta și România. Un nor toxic își va face simțită prezența. Autoritățile din Timiș au anunțat că sunt pregătite să emită avertizări de tip Ro alert dacă situația o impune.

Citeste si: Profeția înfricoșătoare a Babei Vanga: „Cei care supraviețuiesc vor muri de o boală gravă”

Până acum nu s-au înregistrat depășiri la cele șapte stații care măsoară calitatea aerului în județ. Chiar dacă insula La Palma din Arhipelagul Canarelor se află departe de România, substanţele aruncate de vulcan în atmosferă sunt periculoase şi pot circula rapid, pe distanţe mari, purtate de masele de aer.

nor toxic de cenușă vulcanică în românia

Nor toxic de cenușă vulcanică.

[Sursa foto: google]

Citeste si: CNSU trimite către Macedonia de Nord, noi forțe pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure

Ministrul Mediului a intrat în alertă. Norul a cutreierat o bună parte din continent şi a trecut peste Spania, Franţa, Germania sau Italia. A intrat ieri dimineaţă prin vestul ţării, pe la Timişoara, iar astăzi pune stăpânire pe toată România.

Ministerul Mediului este în alertă şi monitorizează în permanenţă aerul. Până acum nu s-ar fi depăşit pragul critic al poluanților atmosferici.

„În cazul în care ar interveni o creştere subită datorată intrării acestui nor, am alerta populaţia prin RO-ALERT”, a mărturisit Ovidiu Drăgănescu, prefect Timiș.

Citeste si: Un nor toxic din Palma va veni peste România! Iată ce avertismente au dat specialiștii


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si