Un nou focar de coronavirus în România. Alertă de ultima oră într-un mare spital județean

Focar de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Un medic, trei asistente și o infirmieră care lucrează în aceeași secție au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

R.I., luni 06 iulie 2020 , 12:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un nou focar de infecție cu noul coronavirus în sistemul medical din România, la Spitalul Județean din Ploiești. Direcția de Sănătate Publică Prahova a demarat o anchetă epidemiologică pentru a depista toate persoanele care au intrat în contact cu personalul confirmat cu COVID-19. În cursul săptămânii trecute au fost confirmate cazuri de coronavirus și în rândul cadrelor medicale de la Spitalul de Pediatrie Ploiești. 

Citeste si: Cea mai așteptată decizie a Guvernului Orban. Ce se întâmplă cu amenzile și intrările în carantină

Conducerea spitalului s-a întrunit într-o ședință pentru a stabili măsurile care se vor lua pentru a limita răspândirea virusului, potrivit ziarulincomod.ro. Cel mai probabil secția unde lucrează personalul medical depistat pozitiv va fi închisă o perioadă pentru dezinfectare. România nu a scăpat de pandemia de coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 391 de cazuri noi, 19 decese, iar la terapie intensivă sunt în continuare 215 persoane.

Citeste si: Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lansat un nou avertisment, în weekend cu privire la explozia cazurilor de coronavirus: „Este un număr crescut de cazuri, este un număr crescut și la sfârșitul celor trei săptămâni de când avem această creştere a numărului de cazuri, luând ca şi repere numărul de decese, numărul de cazuri din terapie intensivă care rămân peste 200”, a spus Nelu Tătaru duminică. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si