Noua lege a pensiilor a fost adoptată în Parlament. CASS a fost eliminată pentru toţi pensionarii

Noua lege a pensiilor a fost adoptată, astăzi, în Parlamentul României, cu 193 de voturi 'pentru' şi un singur vot împotrivă.

Author: M.C.B. miercuri 19 decembrie 2018 , 15:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Legea pensiilor adoptată în Parlament

Camera Deputaţilor a aprobat legea pensiilor, după ce deputaţii au admis, în plenul de ieri un amendament al UDMR, iniţial respins de Comisia de muncă, care prevede că cei

care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare.

Potrivit proiectului noii legi a pensiilor, contribuţia de asigurări sociale de sănătate a fost eliminată pentru toate categoriile de pensionari. Mai mult, legea pensiilor prevede că pensiile sub 2.000 de lei nu vor mai impozitate.

Legea pensiilor aprobată în Parlament 

Potrivit iniţiativei, Legea pensiilor va intra în vigoare în septembrie 2019. Conform proiectului, calculul unui punct de pensie se va face după o formulă standard.

"Pensia va fi egală cu numărul de puncte X VPR, VPR-ul este valoarea punctului de pensie, valoarea punctului de referinţă, împărţit la 25, 25 care este un parametru determinat de vechimea medie din ultimele

4 legi ale pensiilor. Ei bine, VPR-ul va fi 1.875 la nivelul anului 2021, cât va însemna punctul de pensie atunci, împărţit la 25, deci dă cifra de 75, care va fi 75 de lei. Apoi, numărul de puncte înseamnă suma punctajelor anuale. Deci se înmulţesc acestea- nr. de puncte şi cu valoarea punctului de referinţă. Şi am luat şi un exemplu, ca să fie şi mai uşor de priceput pentru toată lumea- 40 de puncte, să zicem, ori 75, care este VPR-ul, există o pensie de 3.000 de lei. Din toate calculele pe care le-am făcut până acum, pensiile se dublează în cei 4 ani", a fost explicaţia oferită de Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul Legii pensiilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si