Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi

Oamenii de știință chinezi susțin că au dovezi potrivit cărora noul coronavirus nu provine din țara lor, ci din India, într-o încercare de a plasa vina pentru pandemie în afara granițelor natale.

Razvan Ilie, sâmbătă 28 noiembrie 2020 , 12:40

Cercetătorii chinezi folosesc metoda analizei filogenetice și susțin că dovezile lor exclud localizarea virusului găsit în Wuhan ca fiind cel „original” și indică apariția virusului în Bangladesh, SUA, Grecia, Australia, India, Italia, Republica Cehă, Rus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O echipă de cercetători de la Academia Chineză de Științe susține că virusul a apărut probabil în India, în timpul caniculei din vara anului 2019, migrând de la animale la oameni prin apă contaminate, înainte de a ajunge în Wuhan, unde a fost detectat pentru prima dată.

Citeste si: Decizie șoc în Argentina în urma decesului lui Maradona

Care sunt dovezile Chinei că virusul a plecat din India

Cercetătorii chinezi folosesc metoda analizei filogenetice și susțin că dovezile lor exclud localizarea virusului găsit în Wuhan ca fiind cel „original” și indică apariția virusului în Bangladesh, SUA, Grecia, Australia, India, Italia, Republica Cehă, Rusia sau Serbia.

Virusurile, la fel ca toate celulele, suferă mutații pe măsură ce se reproduc, ceea ce înseamnă că apar mici modificări în ADN-ul lor de fiecare dată când se reproduc. Prin urmare, este posibilă depistarea versiunii originale a virusului prin găsirea eșantionului cu cele mai puține mutații.

Citeste si: Arsenie Boca și-a scris data morții în altarul bisericii - 28 noiembrie

Întrucât India și Bangladesh au înregistrat ambele probe cu mutații scăzute și sunt vecini geografici, este foarte probabil ca acestea să fie locurile în care a avut loc prima infectare cu noul coronavirus, concluzionează chinezii.

Originea coronavirusului: China arată cu degetul spre altă țări

China a încercat și în trecut să arate cu degetul spre alte țări ca fiind sursa pandemiei, sugerând, fără dovezi, că atât Italia, cât și SUA ar putea fi locul infecției inițiale.

Acuzația lansată la adresa Indiei vine pe fondul tensiunilor politice crescute între China și această țară, trupele acestora atacându-se reciproc de-a lungul unei frontiere disputate de ambele părți.

OMS caută în prezent sursa coronavirusului în China, dovezile științifice sugerând că boala își are originea acolo, se arată într-un articol publicat de Daily Mail.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Nimeni nu se aștepta la asta! Ce concurent a fost nominalizat spre eliminare? Faimosul... Nimeni nu se aștepta la asta! Ce concurent a fost nominalizat spre eliminare? Faimosul a primit 5 voturi
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire
infoactual.ro
Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si