Prefectul Capitalei: „Nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii cu COVID-19”

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a anunţat că nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti, iar Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate, ceea ce înseamnă încă 400 de paturi.

Georgiana Balaban, duminică 18 octombrie 2020 , 20:04

nu mai sunt locuri la terapie intensivă
Prefectul Capitalei a anunțat că nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă pentru pacienții covid-19.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Se semnează acum un ordin de ministru şi de mâine Spitalul Colentina va deveni spital COVID în integralitate, deci vor fi vreo 3-400 de locuri la ATI. Asta este o veste nemaipomenită. La Spitalul "Marius Nasta" a fost trimisă o unitate mobilă şi vor fi detaşaţi medici pentru a asigura această unitate mobilă.”, a declarat duminică prefectul.

Situație critică în spitalele din București

nu mai sunt locuri la terapie intensivă
Nu mai sunt locuri libere la ATI.[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, el s-a referit şi la spitalul modular de la Elias, precizând că spitalele Floreasca şi Elias vor colabora pentru a asigura personal medical pentru acest spital.

Citeste si: Medic ATI, marturisire sfasietoare: ''Nimeni nu-si asuma'' Cat de SCUMP este tratamentul unui singur bolnav de Covid

Citeste si: 32.427 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr record

El a mai precizat că medicii şi asistenţii şcolari de la şcolile care au trecut în scenariul roşu, nemaifiind elevii la şcoală, vor fi detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi cu COVID.

”S-a luat decizia de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, ca medicii şi asistenţii şcolari de la şcolile care au trecut în scenariul roşu să fie detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi bolnavi de COVID", a precizat Ghoerghe Cojanu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si