Numarul freelancerilor din Romania s-a dublat

In tara somerilor cu diploma, tinerii care au sansa unui viitor mai bun nu vor sa fie sclavii unor patroni. De aceea, tot mai multi refuza munca de birou peste program si aleg sa fie freelanceri fie pentru angajatori romani, fie pentru mari companii din lume. In doar doi ani, numarul celor care aleg sa munceasca astfel, s-a dublat.

V.P., joi 23 noiembrie 2017 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

OVIDIU GROSU- freelancer:  zicem noi freelancerii ca am ales optiunea asta pentru libertate, flexibilitatea programului de lucru, fiind freelancer poti lucra linsitit de la tine de acasa din dormitor.

Ovidiu lucreaza de mai bine de 8 ani ca freelancer in marketing online. Desi experienta l-ar ajuta sa se angajeze oriunde, a ales sa isi ofere cunostintele in domeniu unei firme din Marea Britanie care nu-l obliga sa stea 8 ore in fata laptopului si care ii permite sa-si stabileasca singur salariul.

Ovidiu Grosu, freelancer Affiliate Marketing -  Eu le fac campaniile de marketing, infrastructura tehnica, se castiga mai bine ca freelancer decat din contractul de munca standard? categoric si nu ai limite, nu ai praguri de sus ca atunci cand esti angajat poti accesa pana la un anumit nivel de salarizare.

America are cei mai multi freelanceri- peste 34 de milioane. Intre timp, Romania inca se familiarizeaza cu job-urile care nu presupun un contract de munca standard si program fix.

Interes exista, dovada mutarile angajatorilor romani: in ultimii ani, din ce in ce mai multi au ales sa-si externalizeze serviciile si sa apeleze la liberi profesionisti, sub forma persoanelor fizice autorizate- ii platesc pe proiect, iar ei muncesc de-acasa, ori din spatii special create.

George Pascaru, angajator, Companie Marketing Digital -  freelancerii au anumite avantaje, se misca mai repede, sunt mai dinamici.

Costina Iurascu, fondator Asociatia The Grape-spatiu de coworking -  sa lucrezi in fiecare zi intr-o cafenea de exemplu ajunge sa te coste foarte mult si atunci

prefera sa isi ia un abonamet lunar in care nu implica decat sa vina cu laptopul sa lucreze, sa utilizeze sala de sedinte.

Cine n-are de lucru isi gaseste online, pe site-urile dedicate. In doi ani, numarul freelancerilor romani aproape s-a dublat, ajungand acum la 800 000.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor România 2021. Prima reactie a lui Musty dupa eliminarea de la Survivor Romania... Survivor România 2021. Prima reactie a lui Musty dupa eliminarea de la Survivor Romania 2021! Cum si-a dat seama ca va parasi competitia
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9... Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9 Martie
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si