Numarul freelancerilor din Romania s-a dublat

In tara somerilor cu diploma, tinerii care au sansa unui viitor mai bun nu vor sa fie sclavii unor patroni. De aceea, tot mai multi refuza munca de birou peste program si aleg sa fie freelanceri fie pentru angajatori romani, fie pentru mari companii din lume. In doar doi ani, numarul celor care aleg sa munceasca astfel, s-a dublat.

Author: V.P. joi 23 noiembrie 2017 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

OVIDIU GROSU- freelancer:  zicem noi freelancerii ca am ales optiunea asta pentru libertate, flexibilitatea programului de lucru, fiind freelancer poti lucra linsitit de la tine de acasa din dormitor.

Ovidiu lucreaza de mai bine de 8 ani ca freelancer in marketing online.

Desi experienta l-ar ajuta sa se angajeze oriunde, a ales sa isi ofere cunostintele in domeniu unei firme din Marea Britanie care nu-l obliga sa stea 8 ore in fata laptopului si care ii permite sa-si stabileasca singur salariul.

Ovidiu Grosu, freelancer Affiliate Marketing -  Eu le fac campaniile de marketing, infrastructura tehnica, se castiga mai bine ca freelancer decat din contractul de munca standard? categoric si nu ai limite, nu ai praguri de sus ca atunci cand esti angajat poti accesa pana la un anumit nivel de salarizare.

America are cei mai multi freelanceri- peste 34 de milioane. Intre timp, Romania inca se familiarizeaza cu job-urile care nu presupun un contract de munca standard si program fix.

Interes exista, dovada mutarile angajatorilor romani: in ultimii ani, din ce in ce mai multi au ales sa-si externalizeze serviciile si sa apeleze la liberi profesionisti, sub forma persoanelor fizice autorizate- ii platesc pe proiect, iar ei muncesc de-acasa, ori din spatii special create.

George Pascaru, angajator, Companie Marketing Digital -  freelancerii au anumite avantaje, se misca mai repede, sunt mai dinamici.

Costina Iurascu, fondator Asociatia The Grape-spatiu de coworking -  sa lucrezi in fiecare zi intr-o cafenea de exemplu ajunge sa te coste foarte mult si atunci prefera sa isi ia un abonamet lunar in care nu implica decat sa vina cu laptopul sa lucreze, sa utilizeze sala de sedinte.

Cine n-are de lucru isi gaseste online, pe site-urile dedicate. In doi ani, numarul freelancerilor romani aproape s-a dublat, ajungand acum la 800 000.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si