O adolescentă de 17 ani a fost ucisă din gelozie, în Spania. Denisa avea o întreagă viață înainte

„Am înjunghiat-o, dar nu am vrut să o ucid”, a fost cuvintele lui Rocio Martinez Santamaria, cea care i-a luat viața Denisa D., o româncă în vârstă de 17 ani. Totul a avut loc în noaptea de 25 noiembrie 2018. 

Author: Alexandra Costea joi 22 septembrie 2022 , 12:47

O adolescentă de 17 ani a fost ucisă din gelozie, în Spania. Denisa avea o întreagă viață înainte

O adolescentă de 17 ani a fost ucisă din gelozie, în Spania. Denisa avea o întreagă viață înainte

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Denisa avea doar 17 ani și o întreagă viață înainte. Adolescenta fost înjunghiată de două ori în abdomen, care i-a afectat organele vitale. Victima vorbea la telefon cu prietena ei Silvia, care a auzit o bătaie în uşă şi imediat ce a deschis-o a implorat:  „Rocio, te rog, nu-mi face nimic”

Denisa a sângerat până la moarte. La acea vreme, Denisa ar fi încheiat o relație cu presupusul complice al criminalei, iar gelozia a fost declanșatorul acestei crime oribile.

Citeste si: Producătorii străini de fructe și legume vor să reducă consumul la energie. Ce alternativă ingenioasă au găsit

Procuratura cere 26 de ani de închisoare pentru Rocío pentru crimă, amenințări și hărțuire morală, cu toate că avocatul solicită un factor atenuant pentru dependența de droguri. La rândul său, avocatul familiei Denisei, a anunțat că în raportul său final își va reduce cererea de la 25 la 20 de ani de închisoare, ținând cont de mărturisirea sa târzie.

Pentru complice, pentru Mario, Parchetul cere 20 de ani de închisoare. Acesta a dus-o pe criminală cu mașina la locul unde locuia Denisa cu noul ei iubit, Iván, în orașul Alcorcón. Rocío că acesta i-a dat arma crimei. Din acest motiv, avocatul familiei româncei de 17 ani solicită o circumstanță agravantă pentru eventuală intenție. 

Rocio, cea care a ucis-o pe Denisa din gelozie

„Mario a fost cu amândouă în același timp. M-a lăsat acasă și a plecat cu ea”, a declarat Rocío plângând în fața judecătorilor. Tânăra a relatat că la acea vreme lucra ca telemarketer dimineața și că iubitul ei își câștiga existența transportând dependenți de droguri în orașul Valdemingómez, un punct de vânzare de droguri situat la kilometrul 12 al autostrăzii Valencia.

„În ziua evenimentelor am consumat bere, hașiș și cocaină și ne-am dus la cina la Burger. În mașină i-am luat mobilul și am văzut un mesaj de la Denisa. Ea a spus că s-a distrat grozav. Așa că i-am spus să mă ducă la autobuz, că vreau să-l las. Dar Mario m-a dus acasă la Denisa să rezolv lucrurile. Nu-i cunoșteam casa, nici locul, nici nimic”, a adăugat Rocio.

Citeste si: O copilă de 12 ani a trecut prin momente cumplite. Aceasta a fost violată de tatăl vitreg

Criminala asigură că era dependentă de droguri, că Mario i-a aprovizionat și că în acea după-amiază era foarte nervoasă.   „Pe drum mi-a spus ce a făcut, că îi pare rău, că mă iubește”. Tânăra susține că avea o dependență emoțională puternică de băiat.  „Mario mi-a dat cuțitul. L-am avut în torpedo. Nu știu în ce scop a făcut totul”, a adăugat ea.

Fata își amintește că totul s-a întâmplat foarte repede:  „Mi-a spus care este ușa. Am vrut să plec. Am rugat-o pe Denisa să-mi arate mesajele. Ne-am certat, am început să ne scuturăm și la un moment dat am înjunghiat-o cu cuțitul. Am auzit-o spunand oh! și am fugit. Dacă aș fi știut că e așa aș fi sunat la 112. Sunt foarte impulsivă”.

Au lăsat-o pe Denisa pe hol într-o baltă mare de sânge și au fugit. El nu a oferit detalii despre cum a fost eliminată arma, un cuțit care a fost găsit într-un tomberon din apropiere.

Detalii șocante din anchetă: „Mario și prietenii lui mi-au manipulat telefonul”

Cei doi au s-au ascuns în apartamentul unui prieten din Aluche. Mai apoi, au plecat la casa unchiului băiatului, acolo unde au petrecut noaptea încercând să găsească un alibi.  „Au venit părinții lui Mario și au insistat că el nu este de vină pentru nimic, că trebuie să declare că sunt eu”, a declarat Rocío. Aceasta asigură că nu a văzut niciodată sânge, nici pe cuțit, nici pe hanoracul pe care îl purta. Tatăl său este gardian civil în Serviciul de Protecție a Naturii (Seprona). Acesta a fost cel care a convins-o să se predea după ce l-a sunat cerând ajutor. Neagă ferm că ar fi amenințat-o pe minora româncă cu uciderea ei, cu toate că anchetatorii Grupului VI Omucideri a Poliției Naționale i-au descoperit mesajele.

Citeste si: Un bărbat a fost declarat mort, cu toate că el trăia. Cine s-a stins de fapt în viață în accidentul din Italia

„Mario și prietenii lui mi-au manipulat telefonul”, a adăugat Rocío la audierea, la care a fost prezentă și Daniela, mama Denisei. Îmbrăcată în negru, ea a auzit versiunile contradictorii ale acuzaților. O prietenă a fiicei ei a contactat-o ​​prin Instagram pentru că Mario i-a spus ce s-a întâmplat.   „A ținut-o în brațe în timp ce Rocío a înjunghiat-o”, ar fi spus Mario prietenilor apropiați.

Părinții Denisei știau că cele două fete au probleme și au venit să vadă conversațiile pe care le-au purtat prin rețelele de socializare. Rocío era geloasă pe Denisa.  „Mă duc și o să te omor și atât. Și chiar dacă nu te ucid, o să te lovesc”, a fost unul dintre mesajele pe care le-a primit.

Versiunea lui Mario: „Nu am auzit țipete sau câini”

Versiunea lui Mario nu coincide cu cea a lui Rocío, pe care a definit-o ca fiind o persoană agresivă:   „Mi-a rupt mobilul, am o crăpătură pe față, ne-am certat”, a spus el în fața judecătorilor. Relația lor s-a încheiat la scurt timp după ce ea a intrat în închisoare. „La Golosina” tocmai a făcut un avort. Rămâne liberă, în așteptarea deciziei judecătorești.

Citeste si: Un muncitor român s-a stins din viață în Italia. A murit într-un accident banal cu scuterul

Mario recunoaște că a condus mașina până la locul unde Denisa urma să o ia pe Rocío, dar conform relatării sale, nu a făcut-o de bunăvoie:  „Când i-a încetat frenezia, mi-a spus că știa deja unde locuiește. Mi-a spus că va vorbi despre niște chestii cu Denisa. Era deja mai calmă”, a argumentat el. Denisa era singură acasă, iar afară ploua.  „Am văzut că s-a stins lumina și am crezut că nu e nimeni în cameră. Rocío a coborât din mașină cu punga cu insulină”, ​​a povestit el.

Mario neagă categoric că a văzut-o pe Rocío că avea un cuțit. Potrivit relatării sale, s-a dus la mașină.  „Nu m-am alarmat pentru că am crezut că nu este nimeni acolo. Nu am auzit țipete sau câini”. El estimează că au petrecut cinci minute acolo. Atunci Rocío a mărturisit că i-a  „înțepat”  fosta iubită și au fugit pentru că aceasta fusese  „în șoc, neștiind ce să facă”. De aceea s-a hotărât să-și sune mătușa, care este psiholog, pentru sfat și i-a spus să aștepte până a doua zi.  „Nu am nicio vină, nu vreau să fiu asociat cu ea”, a conchis el, încercând să se disocieze de această crimă.

Citeste si: O româncă din Italia face un apel disperat către autorități. Aida a fost abandonată într-un orfelinat din Capitală


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si