Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o bacterie care e rezistentă la antibiotice și care ar putea aduce riscuri mari persoanelor imunocompromise. Bacteria a fost descoperită de o echipă condusă de Adam Smith, profesor la Departamentul de Inginerie Civilă și de Mediu Sonny Astani de la Universitatea din California de Sud.

Citește și: Bilanț COVID-19: 6.066 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână

Bacteriile rezistente la antibiotice au fost descoperite în două locuri, unul pe coastă, lângă Aeroportul Internaţional Los Angeles, iar celălalt în zona Carson, însă Adam Smith a declarat că cele două instalaţii de tratare a apei sunt reprezentative pentru Los Angeles, adăugând că, probabil, genele de rezistenţă la antibiotice circulă în tot comitatul.

Bilanț COVID-19: 6.066 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână

Ministerul Sănătății a anunțat că în perioada 3- 9 aprilie, au fost înregistrate 6.066 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil sunt internate 1.390 de persoane cu COVID-19, a informat, luni,  Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și:  Virusul Covid-19 ar putea proveni de la oameni, susține un cercetător chinez

Dintre aceștia, la ATI sunt internați 137 de pacienţi, dintre care 110 nu sunt vaccinaţi anti-COVID. Potrivit Ministerului Sănătăţii, 43 dintre pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi.

67.961 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în România de la începutul pandemiei.

Citește și:  Fostul premier italian Silvio Berlusconi este la terapie intensivă

În perioada 3-9 aprilie au fost efectuate 9.484 de teste RT-PCR şi 61.216 de teste rapide antigenice.

Citește și:  VIDEO- Infecțiile respiratorii și virozele sunt la ordinea zilei din cauza schimbărilor de temperatură

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.839.062 de teste RT-PCR şi 13.292.461 de teste rapide antigenice.

Virusul Covid-19 ar putea proveni de la oameni, susține un cercetător chinez

Covid-19 ar putea proveni de la oameni conform unor studii ale unui om de știință din China. Secvențele genetice  ale mostrelor virale prelevate de la piața de fructe de mare Huanan, din Wuhan, considerat a fi locul unde a început pandemia- erau "aproape identice" cu cele ale pacienților infectați cu coronavirusul, sugerând astfel că visurul SARS-CoV-2 ar putea proveni de la oameni, a declarat Tong Yigang de la Universitatea de Tehnologie Chimică din Beijing, potrivit CNN. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si