O femeie a ajuns la ATI după ce a fost mușcată de o viperă

O femeie a ajuns de urgență la spital și e internată la ATI după ce a fost mușcată de o viperă. Incidentul a avut loc în Lupeni, în Valea Jiului.

Author: Razvan Ilie miercuri 14 iulie 2021 , 15:37

O femeie este internată pe secţia de Terapie Intensivă a spitalului din municipiul Lupeni, după ce a fost muşcată de o viperă[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O femeie este internată pe secţia de Terapie Intensivă a spitalului din municipiul Lupeni, după ce a fost muşcată de o viperă, starea de sănătate a victimei evoluând favorabil, a declarat miercuri directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

Citeste si: O femeie din Caraş-Severin s-a trezit cu vipera în bucătărie

"Pacienta a primit ser antiviperin, iar analizele ce i-au fost efectuate ulterior sunt bune. Femeia a fost internată la secţia ATI a spitalului din Lupeni, iar evoluţia sa este favorabilă", a precizat directorul citat de Agerpres.

Femeia a fost mușcată pe stradă, lângă mașină

Femeie a fost muşcată de viperă nu pe deal sau pe munte, ci î n timp ce se afla pe o stradă din orașul Lupeni

şi se pregătea să urce în autoturismul său, informează presa locală.

Femeia, care prezintă un edem în zona muşcăturii, va mai rămâne internată până când starea sa de sănătate va permite externarea din spital.

Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute şi este primul de acest fel consemnat, anul acesta, pe raza judeţului Hunedoara.

Citeste si: Un bărbat a fost muşcat de o viperă la Vatra Dornei. A fost solicitat elicopterul SMURD

Cum să te ferești de șerpi și vipere

Viperele sunt întâlnite adesea în zonele cu stâncărie şi mai puţin în oraşe. Pentru a evita muşcătura de viperă:

- purtaţi bocanci, chiar dacă temperatura ambiantă este ridicată,

- efectuaţi permanent un control vizual al zonei în care urmează să păşiţi, nu ridicaţi pietre mari decât după ce, în prealabil, aţi efectuat un control vizual dedesubt, pentru a verifica dacă sunt şerpi

- dacă intraţi într-o zonă cu vegetaţie înaltă care nu va permite verificarea suprafeţei solului, loviţi uşor vegetaţia cu un băţ astfel şarpele va fugi din calea dumneavoastră, atrage atenția Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara.

Mușcătura de viperă impune efectuarea de urgenţă a unui vaccin antiviperin. [Sursa foto: Pixabay]

Ce poți să faci în caz că ești mușcat de viperă

Mușcătura de viperă impune efectuarea de urgenţă a unui vaccin antiviperin. Persoana muşcată de viperă poate muri în cinci ore, veninul acesteia este o hemotoxină, hemoglobina din sânge formând împreună cu veninul un compus stabil, ceea ce poate duce la sufocare.

Totuşi moartea cauzată de muşcătura unui şarpe veninos survine în cazuri rare, mai mult de jumătate din muşcăturile de viperă sunt “uscate”, fără inoculare de venin.

O muşcătură de la orice tip de şarpe veninos trebuie să fie întotdeauna considerată o urgenţă medicală. Chiar şi muşcăturile de şerpi neveninoşi ar trebui să fie tratate de medic, pentru că pot apărea reacţii alergice severe, scrie Adevarul.

În aceste cazuri, victima trebuie transportată cât mai urgent la spital, pentru a i se administra ser antiviperin. Victima trebuie să stea cât mai liniştită, să nu se mişte, pentru a evita răspândirea veninului în corp şi să aştepte sosirea personalului calificat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si