O femeie a murit dupa ce a primit o transfuzie cu alta grupa de sange. A ajuns in soc hemoragic la spital dupa ce a fost muscata de caini

O femeie in varsta de 68 de ani a ajuns in luna iunie in soc hemoragic la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti dupa ce a fost muscata de caini. Femeia pierduse mult sange si avea nevoie urgenta de o transfuzie. La spital a primit insa o transfuzie ce continea sange cu o grupa diferita fata de cea a victimei. In urma acesteia, femeia a intrat in soc posttransfuzional, iar o saptamana mai tarziu si-a pierdut viata.

Author: A.S. Editor: Viorela Precupas miercuri 13 iulie 2016 , 12:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"La o pacienta internata in data de 13.06.2016, a aparut o reactie posttranfuzionala severa, in urma administrarii unei transfuzii sanguine cu 2 pungi de sange grupa A2 pozitiv, desi pacienta avea grupa B3 pozitiv. Identificarea grupei sanguine a fost efectuata de catre o asistenta care nu a fost instruita, nu a respectat protocolul afisat si nu si-a asumat responsabilitatea identificarii grupei
sanguine, solicitand ajutorul medicului de garda. Medicul de garda din noaptea de 13.06.2016 a identificat in mod eronat grupa sanguina A2 pozitiv", se arata intr-o informare a Ministerului Sanatatii.
Managerul spitalul a demisionat dupa incident, insa mandatul sau urma oricum sa expire o saptamana mai tarziu.
 
Cazul a fost semnalat Directiei de Sanatate Publica abia pe data de 27 iunie.
 
Comisia de disciplina a spitalului nu si-a prezentat nici pana acum concluziile.
 
De asemenea, conducerea spitalului nu stie daca familia a fost informata in legatura cu motivele decesului si daca rudele (in cazul in care acestea exista) au intreprins vreun demers pentru tragerea la raspundere a responsabililor.
 
Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a efectuat un prim control la Spitalul de Arsi pe data de 1 iulie, constatand ca Unitatea de Transfuzii Sanguine (UTS) nu este autorizata si functioneaza intr-un spatiu impropriu. Directia de Sanatate Publica a dat amenzi de 20.000
de lei spitalului si de  1.600 de lei asistentei si medicului de garda considerati responsabili de transfuzia gresita.
 
Echipa care a efectuat controlul a dispus masuri pentru intrarea in legalitate si a anuntat ca a sesizat Colegiul Medicilor in acest caz.
Presedintele Colegiului National al Medicilor, Gheorghe Borcean, a declarat ca a primit abia luni 11 iulie o sesizare in legatura cu acest caz, scrie hotnews.ro.
 

"La o pacienta internata in data de 13.06.2016, a aparut o reactie posttranfuzionala severa, in urma administrarii unei transfuzii sanguine cu 2 pungi de sange grupa A2 pozitiv, desi pacienta avea grupa B3 pozitiv. Identificarea grupei sanguine a fost efectuata de catre o asistenta care nu a fost instruita, nu a respectat protocolul afisat si nu si-a asumat responsabilitatea identificarii grupei sanguine, solicitand ajutorul medicului de garda. Medicul de garda din noaptea de 13.06.2016 a identificat in mod eronat grupa sanguina A2 pozitiv", se arata intr-o informare a Ministerului Sanatatii.

Managerul spitalul a demisionat dupa incident, insa mandatul sau urma oricum sa expire o saptamana mai tarziu.

Cazul a fost semnalat Directiei de Sanatate Publica abia pe data de 27 iunie.

Citeste si: Bombă găsită în Reșița! Cum a fost descoperită aceasta- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Pana in prezent,   conducerea spitalului nu stie daca familia a fost informata in legatura cu motivele decesului si daca rudele (in cazul in care acestea exista) au intreprins vreun demers pentru tragerea la raspundere a responsabililor.

Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a efectuat un prim control la Spitalul de Arsi pe data de 1 iulie, constatand ca Unitatea de Transfuzii Sanguine (UTS) nu este autorizata si functioneaza intr-un spatiu impropriu.

Directia de Sanatate Publica a dat amenzi de 20.000 de lei spitalului si de 1.600 de lei asistentei si medicului de garda considerati responsabili de transfuzia gresita.

Citeste si: „Eu vreau psihic să fiu bine, ca în egală măsură, psihic să îl fac bine pe copilul meu. Dacă vreau mâine, eu stau cu unul de 18 ani, că așa vreau eu.” Marcela Fota a vorbit despre partenerul său- kfetele.ro

Citeste si: "Acum văd cum karma lucrează. Doriane ești la fel de țepar ca Donca, doar că tu ca personaj faci mai mult rău copiilor". Dorian Popa, pus la zid! Ce a făcut și de ce este aspru criticat- radioimpuls.ro

Presedintele Colegiului National al Medicilor, Gheorghe Borcean, a declarat ca a primit abia luni 11 iulie o sesizare in legatura cu acest caz, scrie hotnews.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si