O mamă acuzată că și-a răpit fiica de 6 ani din Suedia arestata la Suceava

O femeie acuzată că și-ar fi răpit fiica în vârstă de șase ani din Suedia a fost arestată la Suceava, la Mănăstirea Putna, iar copila a fost internată într-un centru de plasament.

E. V., marți 09 aprilie 2019 , 18:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„O femeie care trăia în concubinaj cu un alt cetăţean român a venit în România, legal, împreună cu fiica sa, după ce s-a separat de concubinul acesteia. Bărbatul a depus în Suedia o plângere pe numele femeii acuzând-o de răpirea copilului. În baza mandatului european de arestare, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi apoi arestată. Ea se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Suceava şi urmează să fie pusă în libertate. În Codul Penal din România nu există o infracţiune de acest fel, în care un părinte poate fi acuzat că şi-a răpit copilul”, a declarat, marţi, pentru purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Suceava femeia, originară din judeţul Sibiu, a fost arestată în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile suedeze însă urmează să fie pusă în libertate după ce judecătorii au stabilit că infracţiunea de răpire de către mama nu este prevăzută în Codul Penal al României, cercetările urmând să continue în acest dosar de către autorităţile suedeze.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si