O nouă dispariție în teatrul românesc, la o zi după moartea Tamarei Buciuceanu

Actorul și criticul Alexandru Lazăr a încetat din viață la vârsta de 86 de ani.

R.B., miercuri 16 octombrie 2019 , 12:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”UNITER își exprimă profundul regret la dispariția profesorului ALEXANDRU LAZĂR. Personalitate marcantă a teatrului românesc, actor și profesor iubit de studenții lui, Alexandru Lazăr a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” la clasa profesorului Moni Ghelerter, asistentă Soroana Coroamă, pe care l-a absolvit în 1961.

Citeste si: Tamara Buciuceanu a murit. Mesajul impresionant al Casei Regale a României

După terminarea facultății și-a început cariera actoricească la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț unde a jucat în peste 50 de spectacole și unde a ajutat la dezvoltarea „fenomenului Piatra Neamț”.

Din 1975 a pornit în lungul și frumosul drum al meseriei de profesor în cadrul aceleiași facultăți pe care a absolvit-o, unde a format generații întregi de artiști.

Citeste si: Doliu în lumea cosmeticienelor. Una dintre cele mai apreciate stiliste de sprâncene s-a stins la doar 46 de ani

Pentru cei ce vor să-i aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit va fi depus la capela cimitirului Sfânta Vineri, joi 17 octombrie, începând cu ora 12.00.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, ora 12.30, la Cimitirul Sfânta Vineri.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris UNITER pe pagina de Facebook.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si