O nouă ordonanță militară pentru români! Ministrul de Interne: Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne

M.A., sâmbătă 04 aprilie 2020 , 12:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE - Ministrul de Interne: Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei / Mai multe zoboruri internaţionale suspendate pentru 14 zile începând din 5 aprilie ora 23:00 / Sunt autorizate zboruri charter către alte state pentru muncitorii sezonieri

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat sâmbătă că se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei, din judeţul Ialomiţa. Vela a mai anunţat că mai multe zoboruri internaţionale vor fi suspendate pentru 14 zile începând din 5 aprilie ora 23:00. Ministrul de Interne a mai anunţat că sunt autorizate zboruri charter către alte state pentru muncitorii sezonieri, cu acordul autorităţilor din statele de destinaţie. Sunt exceptaţi cei care lucrează în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale.

”Se instituire carantina pentru localitatea Ţăndărei. În localitatea carantinată vom permite intrarera şi ieşirea doar pentru transportul de marfă şi aprovizonarea populaţiei”, a anunţat Vela.

El a precizat că avem primul cetăîean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă de agenţii care l-au oprit la un filtru, la Vaslui.

Ministrul a subliniat că din cele 48 de cazuri de coronavirus înregistrate în judeţul Ialomiţa, 31 sunt din Ţăndărei, iar din totalul de 8 pacienti decedaţi în acest judeţ 7 sunt tot din Ţăndărei.

Ministrul Vela a mai anunţat că, având  în vedere că multe ţări au intrat în zona roşie, mai multe zboruri internaţionale au fost suspendate.

”Am decis să suspendăm toate zborurile spre Austria, Beliga, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia şi Iran către România pentru 14 zile începând din data de 5 aprilie ora 23;00”, a declarat Marcel Vela.

Conform ministrului de Interne, sau fost autorizate zboruri efectuate de operatorii aerieni prin curse charter pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România spre alte state, cu avizul autorităţilor competente din alte state. Aceste zboruri nu se referă la domeniul sanitar şi al muncii în zona asistenţei sociale, a subliniat el.

”Am stabilit pentru conducătorii autovehiculelor de transport cu capacitate peste 2,4 tone care nu prezintă simptone de COVID-19 că vor completa doar o declaraţie pe propria răspundere prin care îşi asumă locaţia unde pot fi contactaţi în perioada dintre curse. Nu se vor izola la domiliciu, cu condiţia asigurării de către angajator a materialelor de protecţie pentru COVID 19 şi să nu aibă la intrarea în ţară simptome de COVID-19”, a declarat Vela.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O nouă conferință de presă va avea loc la sediul MAI, în contextul pandemiei de coronavirus. Declarația va fi transmisă de TVR, anunță oficialii M.A.I.

Citeste si: Informații oficiale: 133 de morţi și 3.183 de cazuri de coronavirus confirmate în România

De asemenea, declarația va fi transmisă pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste si: Australia, scădere susţinută a numărului de noi cazuri de Covid-19

Citeste si: Rareș Bogdan: "Tratamentul împotriva virusului Covid19 se pare ca este gata !"

Știre în curs de actualizare...

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si