O noua ZI LIBERA pentru romani. Cand trebuie sa va pregatiti bagajele pentru o noua vacanta!

Parlamentarii vor sa le dea romanilor inca o zi libera. Inaltarea Domnului ar putea deveni zi nelucratoare.

Author: M.C.B. luni 04 iunie 2018 , 10:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un proiect de lege initiat de mai multi alesi prevede ca si Inaltarea Domnului, care se sarbatoreste la 40 de zile dupa Paste, sa devina zi nelucratoare.

Astefel, pe langa 1 si 2 ianuarie, 24 ianuarie- Ziua Unirii Principatelor Romane, Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, 1 iunie, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie- Sfantul

Andrei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora, sa fie introdusa si "Inaltarea Domnului, la 40 de zile de la inviere".

Sarbatoarea cade intotdeauna in ziua de joi si este posibil ca Guvernul sa declare si ziua de vineri libera, asa cum se intampla de regula in cazul tuturor sarbatorilor care cad in penultima zi lucratoare a saptamanii.

Parlamentarii spun ca este nevoie de mai multe zile libere pentru romani, caci suntem pe ultimele locuri in Europa la zile libere. In Romania sunt in prezent 12 zile libere, potrivit Codului muncii.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si