O romanca de 21 de ani este sefa de promotie la Universitatea Sorbona din Paris. Cine este Andreea Grad, tanara care face cinste Romaniei

Andreea Grad este o tanara in varsta de 21 de ani care anul acesta a reusit sa termine facultatea in cadrul Universitatii Sorbona din Paris ca sefa de promotie.

C.I.P., luni 05 septembrie 2016 , 11:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Andreea este originara din judetul Bistrita Nasauda, nascuta in comuna Lunca Ilvei, localitate in care a si studiat pana in clasa a VIII-a. Licul l-a facut in Bistrita la Colegiul National Andrei Muresanu si a reusit sa incheie cursurile cu medie mare, iar la Bacalaureat a obtinut 9.90.

Romanca in varsta de 21 de ani a studiat la Sorbona si doreste sa isi continue studiile tot in Franta, mai ales ca a fost admisa la Masterul de Stiinte Politice si Relatii Internationale, profgram de studii realizat in colaborare intre Universitatea Sorbona si Universitatea Pantheon-Assas, ambele din Paris.

Ea a ales ca specializare drept si economie. "Alegerea unei facultati reprezinta cel mai mare challenge al ultimului an de liceu. Pentru mine a fost relativ simplu, imi doream sa studiez in Franta inca din clasa a 10-a cand, in cadrul unui schimb de experienta scolar, organizat de catre Primaria Municipiului Bistrita, am avut ocazia sa cunosc acest nou univers. Si cum e relativ ieftin sa visezi, am inceput si eu. Multi dintre prietenii care deja studiau in strainatate ma incurajau sa fac acest pas si apoi reusita de la Bacalaureat a incununat aceasta decizie, deja destul de bine conturata la acea perioada. Absolvisem un profil bilingv, posibilitati erau multe sa studiez si in tara, insa nu imi vedeam viitorul ca fiind translator sau profesor de franceza", a povestit ea pentru cei de la bistriteanul.ro

La finalul studiilor, Andreea doreste sa isi faca o cariera diplomatica, mai ales ca a colaborat deja cu Ambasada Romaniei din Paris, acolo unde a lucrat timp de sase luni.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si