Totodată, există câteva curiozităţi pe care (poate) nu le ştiaţi despre Ziua Naşională. 

1. La începuturi, România a avut trei zile naţionale.În perioada 1866-1947, Ziua Naţională a României a fost serbată pe 10 mai. Între 1948-1989, ziua naţională a României a fost serbată pe 23 august. Ziua de 23 august a fost adoptată drept sărbătoare de stat, sub numele de ziua insurecţiei armate antifasciste, începutul revoluţiei populare în România, cu referire la întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste şi arestarea guvernului condus de Ion Antonescu în anul 1944. Din 1990 până în prezent, ziua naţională se serbează pe 1 decembrie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

2. România nu este singura ţară care sărbătoreşte pe 1 decembrie. Totodată, începutul iernii vine cu sărăbtorirea zilei naţionale şi în Republica Centrafricană. Aceasta aniversează autonomia faţă de Comunitatea Franceză (fostul imperiul colonial francez).

3. România a avut nu mai puţin de şase imnuri de stat. Primul dintre ele a fost scris în urma unui concurs organizat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Era anul 1862. Imnul era doar instrumental. Pe aceaşi muzică s-au adăugat apoi versurile lui Vasile Alecsandri în ceea ce a devenit imnul regal, în 1884.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si