Medicul Octavian Jurma  se teme că Omicron nu este atât de blând cum pare. „Mă tem că Omicron este un cal troian, un lup îmbrăcat în haine de oaie menit să ne facă să renunţăm la apărarea prin vaccin”, afirmă medicul. Acesta citează date din Marea Britanie care arată forme de long-COVID la adolescenţi, asta înainte e varianta Omicron care afectează şi mai mult copiii.

Citeste si: Primele patru cazuri de infectare cu Omicron în Botoșani

Ce a anunțat Octavian Jurma

„Îmi doresc şi eu foarte tare ca Omicron sa se dovedească o tulpină blanda. Tare mă tem însă că Omicron este mai degrabă un cal troian decât un virus obişnuit, un lup îmbrăcat în haine de oaie menit să ne facă să renunţăm la apărarea prin vaccin”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Octavian Jurma.

Citeste si: Avertismentul medicului Octavian Jurma: „Copiii devin cea mai vulnerabilă țintă a pandemiei”

Acesta afirmă că, în Marea Britanie, numărul de adolescenţi între 12 si 16 ani care suferă de forme de long-Covid este chiar mai mare decât al copiilor între 2 şi 11 ani.

octavian jurma despre omicron

Cercetătorul Octavian Jurma.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Citeste si: S-a aflat de ce Omicron nu face multe victime. Octavian Jurma: "Începem anul cu vești bune"

„Din cei 117.000 copii înregistraţi în UK cu forme de covid-lung până în noiembrie 2021:

- 20.000 au simptome după mai mult de 12 luni.

- 73.000 sunt adolescenţi intre 12 si 16 ani.

Acestea sunt date dinainte de Omicron care infectează şi mai uşor copiii decât Delta”, a mai scris medicul.

„Nu ştiu cum gândiţi voi, însă nimeni nu mă poate convinge ca e normal să avem copii în spitale şi centre de recuperare. Infectarea nu este niciodată mai buna decât vaccinarea”, a mai afirmat medicul.

Citeste si: Scenariu sumbru despre Omicron! Cercetătorul Octavian Jurma face anunțul îngrijorător: "Săptămâna viitoare vom avea explozie de cazuri în şcoală"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si