Olguta Vasilescu, veste teribila pentru o anumita categorie de pensionari: Se schimba legea de calcul prin ordonanta de urgenta

Pensionarii militari primesc o lovitura dura de la Ministerul Muncii! Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca se va da o ordonanta de urgenta prin care va modifica legea astfel incat pensiile sa nu mai fie actualizate in functie de salariul din sistem, ca in prezent, ci doar in functie de rata inflatiei, precum in sistemul public de pensii.

A.L., luni 31 iulie 2017 , 08:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Avem de gand sa dam o ordonanta saptamana viitoare. Dupa aparitia legii salarizarii, daca nu corectam, vom ajunge intr-o situatie foarte neplacuta de la anul. Economia nu poate sa sustina astfel de pensii.

Nu scadem nicio pensie aflata in plata. Cine are 22.000 de lei, ramane cu 22.000. Pensia media la MAI e 3.500 de lei, la MAPN e de 3.000. Pensia medie in Romania e de un pic peste 900 de lei, sub punctul de pensie. Termenul de intrare in vigoare a OUG va fi 15 septembrie. Cine vrea sa iasa la pensie, va putea sa iasa. Nu li se mai actualizeaza pensiile in raport cu cei in activitate. Vor creste doar cu rata inflatiei.

In luna octombrie o sa avem legea pensiilor, care va fi ca in programul de guvernare.

Aceasta OUG se refera la toate pensiile speciale, nu doar la militari, ci si la parlamentari. Nu taiem pensii, dar trebuie o decizie referitoare la actualizare. Nu e corecta aceasta formula de actualizare, nici fata de ceilalti pensionari, nici fata de statul roman. Acestor categorii li se cresc pensiile, anual, cu cel putin 25%. Sistemul de pensii nu mai poate sa sustina astfel de pensii. Ei se pensioneaza si la 40 de ani, iar apoi se angajeaza in alta parte.”, a spus Lia Olguta Vasilescu la Antena 3.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si