Omleta la cuptor. Secretul uneia dintre cele mai savuroase omlete

Omleta la cuptor cu brânză este un deliciu de care te poți bucura la micul dejun, dar o poți savura si ca gustare între mese.

Omleta la cuptor. Ingrediente:

8 ouă

240 ml lapte

80g șuncă, tocată cubulețe

250g brânză Cheddar, rasă

200g mozzarella, rasă

1 linguriță pudra de ceapă

sare și piper

Citeste si: Omletă de post. Rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri

Omleta la cuptor. Cum se prepară:

Preîncălzește cuptorul la 175oC, și unge o tavă cu puțin unt.

Citeste si: Sarmale de post: Rețeta care te va face să uiți de carne

Într-un vas pentru mixer adaugă ouăle și bate-le bine, până obții o compoziție spumoasă.

Încorporează treptat laptele și asezonează cu sare și piper după gust. Adaugă apoi în compoziție pudra de ceapă, șuncă, mozzarella și brânză cheddar. Amestecă bine cu ajutorul unei linguri.

Citeste si: Adevărul despre coastele de porc! Cât de sănătoase sunt?

Toarnă compoziția în tavă și lasă omleta cu brânză să se coacă timp de 40-45 de minute, sau până când oul este bine pătruns.

Citeste si: Reteta de mancare pe timp de criza. Zece idei extraordinare

Lasă omletă să stea la temperatura camerei timp de cinci minute înainte de a o tăia. O poți servi atât caldă cât și rece, alături de felii de pâine prăjită, scrie acasa.ro.


Autor
Îți Recomandăm Și...
Parteneri