Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus  este în creştere de aproape şase săptămâni la rând în Europa, iar numărul deceselor zilnice este în creştere mai mult de şapte săptămâni consecutive- aproximativ 250.000 de îmbolnăviri şi 3.600 de morţi zilnice, potrvit datelor centralizate de AFP.

Citeste si: Pandemia s-ar putea încheia în 2022. "SARS-CoV-2 va rămâne un virus imprevizibil"

România, pe locul 3 la numărul de morți în Europa

Creşterea alarmantă este alimentată de trei țări din Europa: Rusia, care a înregistrat 8.162 de morţi din cauza COVID-19 în ultimele şapte zile, Ucraina (3.819 de morţi) şi România (3.100 de morţi), scrie AFP.

Potrivit unor date OMS Europa, spitalizările ”s-au dublat în decurs de o săptămână”. ”Suntem, din nou, epicentrul”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă online, diectorul OMS Europa Hans Kluge.

Estimare cumplită: încă 500.000 de decese până în februarie

”Ritmul actual al transmiterii în cele 53 de ţări din regiunea europeană este îngrijorător. Dacă rămânem pe această traiectorie, am putea să avem altă jumătate de milion de morţi din cauza COVID-19 în regiune până în februarie”, spune oficialul OMS, potrivit News.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

OMS explică această creştere a numărului cazurilor de COVID-19 printr-o combinaţie între o vaccinare insuficientă şi o relaxare a măsurilor de combatere a pandemiei.

Citeste si: Ioana Mihăilă: „Trebuie să înţelegem că medicamentele nu rezolvă problema COVID-19”

Cei mai cunoscuți epidemiologi din lume estimează că pandemia de coronavirus s-ar putea transforma într-o epidemie care va vi ținută sub control începând cu anul 2022.

Pe măsură ce evoluția devastatoare a variantei Delta de coronavirus se atenuează în multe regiuni ale lumii,  oamenii de știință încearcă să stabilescă   când și unde COVID-19 va trece la o boală endemică, potrivit interviurilor Reuters cu peste 12 experți epidemiologi de top.

Epidemiologii au remarcat că  primele țări care au ieșit din pandemie  au avut o combinație de rate ridicate de vaccinare și un nuviel ridicat de imunitate naturală în rândul persoanelor care au fost infectate cu coronavirus, cum ar fi Statele Unite, Marea Britanie, Portugalia și India.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si