OMS, avertisment de ultimă oră!

Aproximativ o persoană din zece, la nivel mondial, ar fi contractat noul coronavirus SARS-CoV-2, ceea ce lasă imensa majoritate a populaţiei expusă covid-19, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

Author: Catalina Popa luni 05 octombrie 2020 , 19:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Epidemia ia amploare în anumite regiuni din Asia de Sud-Est, în Europa şi în estul Mării Mediterane, unde numărul noilor cazuri şi al deceselor din cauza covid-19 sunt în creştere, a anunţat într-o reuniune a Comnsiliului Executiv al OMS directorul însărcinat cu gestionarea situaţiilor urgenţă Mike Ryan.

”Proiecţiile noastre actuale ne arată că aproximativ 10% din populaţia mondială poate că s-a infectat cu acest virus.

Asta variază în funcţie de ţară, în funcţie de faptul dacă ne aflăm într-o zonă urbană sau rurală şi în funcţie de grupuri. Însă ceea ce înseamnă acest lucru este că vasta majoritate a populaţiei lumii rămâne expusă virusului”, a subliniat el.

Citeste si: Brigitte Pastramă, demolată pentru operațiile estetice: ”Am văzut azi pe cineva și am avut un șoc!”

”Vom intra, în prezent, într-o perioadă dfificilă. Boala continuă să se răspândească”, a avertizat el.

Anchetă cu privire la originea pandemiei 

În contextul în care gestionarea pandemiei de către OMS este aspru criticată de către Washington, care acuză Organizaţie că se află în solda Chinei, unde a apărut virusul la sfârşitul lui decembrie, OMS a anunţat că a înfiinţat un grup de experţi care să efectueze o anchetă cu privire la originea pandemiei.

Secretarul american al Sănătăţii Brett Giroir apreciază că este esenţial ca cele 194 de state membre ale Organizaţiei să primească ”actualizări regulate şi la timp(...), pentru a putea participa cu toţii la proces şi a avea încreere în rezultate”.

Citeste si: Se mai ține sau nu pelerinajul de Sfânta Parascheva, de la Iași?

Germania, care deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE), a anunţat că această misiune de experţi urmează să fie desfăşurară în curând.

Australia se pronunţă, de asemenea, în favoarea unei anchete rapide.

Adjuncta ministrului rus al Sănătăţii Aleksandra Dronova a cerut, la rândul său, să se studieze consecinţele juridice şi financiare ale anunţării, în iulie, a retragerii Statelor unite din OMS, care intră în vigoare anul viitor.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist... Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească... Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si