Anunț neliniștitor de la OMS. "Nu vom ajunge la imunitatea colectivă în 2021"

Imunitatea colectivă contra Covid-19 nu va fi atinsă anul acesta, cu toate că vaccinurile au început să fie distribuite în numeroase ţări, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit News.ro.

Author: Razvan Ilie luni 11 ianuarie 2021 , 21:25

OMS: Lupta cu pandemia "durează"
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

" Nu vom ajunge la imunitatea colectivă în 2021", a spus responsabilul ştiinţific al OMS Soumya Swaminathan în timpul unei informări de presă la Geneva.

Ea a subliniat importanţa continuării aplicării măsurilor de protecţie precum distanţarea fizică, spălarea pe mâini şi purtarea măştii pentru a controla pandemia.

Oficialul OMS a apreciat "progresele incredibile" făcute de oamenii de ştiinţă care au reuşit să dezvolte nu unul, ci mai multe vaccinuri sigure şi eficace împotriva noului virus în mai puţin de un an. Şi a subliniat că lupta cu pandemia "durează", potrivit The Guardian.

Citeste si: Prima tranşă de vaccin Moderna ajunge în România. Valeriu Gheorghiţă a spus când

 OMS: Lumea trebuie să aibă răbdare

" Durează producţia de doze, şi nu vorbim doar de milioane, ci de miliarde", a punctat ea, făcând apel la populaţia lumii să "aibă răbdare". 

Swaminathan a dat asigurări că vaccinurile vor ajunge în toate ţările." Între timp, nu ttrebuie să uităm de măsurile de protecţie, care funcţionează", a spus responsabilul ştiinţific din cadrul OMS. 

Potrivit acesteia, este necesar ca toate sistemele publice de sănătate să prevină răspândirea virusului "în tot acest an cel puţin". 

Soumya Swaminathan
Soumya Swaminathan, înalt responsabil științific de la OMS

Anchetă OMS, în China, cu privire la originea SARS-CoV-2

Echipa de experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) însărcinată să ancheteze cu privire la originea noului coronavirus SARS-CoV-2 care era aşteptată în China săptămâna trecută urmează să-şi înceapă misiunea joi, a anunţat luni Ministerul chinez al Sănătăţii, relatează AFP.

Această vizită ultrasensibilă pentru Beijing- care respinge orice responsabilitate în pandemia covid-19, soldată cu 1,9 milioane de morţi în lume- era programată iniţial săptămâna trecută, însă a fost anulată în ultimul moment din cauză că echipa de anchetatori nu a obţinut toate autorizaţiile chineze.

”În urma unor discuţii, echipa de experli ONU(...) vine în China la 14 ianuarie în vederea unor inspecţii. Ei vor efectua cercetări comune împreună cu cerecetători chinezi cu privire la originea covid-19”,  precizează într-un scurt comunicat Ministerul chinez al Sănătăţii.

Beijingul nu prezintă detalii cu privire la desfăşurarea vizitei, însă anchetatorii ONU urmează să fie plasaţi în carantină la sosirea pe teritoriul chinez.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si