OMS, un nou avertisment legat de varianta Omicron. "Riscul global este foarte ridicat"

Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă "un risc foarte ridicat" la nivel mondial, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Experții de la OMS apreciază că persistă numeroase incertitudini în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea noii variante sud-africane.

Author: Razvan Ilie luni 29 noiembrie 2021 , 13:09

„Riscul global legat de noua variantă... este evaluat ca fiind foarte mare”, spune OMS

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Omicron are un număr fără precedent de mutații în proteina spike, dintre care unele sunt îngrijorătoare pentru impactul lor potențial asupra traiectoriei pandemiei”, a transmis luni OMS.

„Riscul global legat de noua variantă... este evaluat ca fiind foarte mare”, spun experții OMS.

Citeste si: Cum se fac testele de salivă în școli. Miniștrii Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, demonstrație video

Risc crescut în țările cu rată mică de vaccinare

Până în prezent, nu au fost raportate decese cauzate de varianta Omicron, dar sunt necesare cercetări suplimentare pentru a evalua potențialul Omicron de a scăpa de protecția împotriva imunității induse de vaccinuri și trecerea prin boală, se spune în mesajul OMS.

Citeste si: Ce simptome au pacienții cu varianta Omicron de coronavirus

„Creșterea numărului de cazuri, indiferent de modificarea severității, poate ridica presiunea asupra sistemelor de sănătate și poate duce la creșterea morbidității și mortalității. Impactul asupra populațiilor vulnerabile ar fi semnificativ, în special în țările cu acoperire scăzută de vaccinare”, se arată în comunicatul citat de presa internațională.

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma: "Probabilitatea ca Omicron să ajungă în România cu ocazia Sărbătorilor este de 100%"

Japonia își închide toate granițele de teama Omicron

Varianta a fost raportată pentru prima dată la OMS pe 24 noiembrie din Africa de Sud, unde infectările cu coronavirus au crescut abrupt. De atunci, s-a răspândit în întreaga lume, cu noi cazuri găsite în Olanda, Danemarca, Australia și Canada, chiar dacă mai multe țări au impus restricții de călătorie pentru a încerca să se izoleze.

Japonia a declarat luni, 29 noiembrie, că își va închide granițele pentru străini, alăturându-se Israelului în luarea celei mai dure măsuri pe linia izolării de alte state.

Citeste si: Un alt caz de infectare cu varianta Omicron, o persoană vaccinată complet, în Germania. Cazuri noi și în Australia

Semne de întrebare despre Omicron

Organizaţia Mondială a Sănătății subliniază că există în continuare numeroase necunoscute în privinţa Omicron:

- contagiozitatea sa, dacă ea este inerentă mutaţiilor constatate sau dacă provine din faptul că varianta poate ocoli mai bine răspunsul imunitar;

- nivelul de protecţie conferit de vaccinurile împotriva COVID-19 în ce priveşte contagiozitatea şi severitatea bolii;

- dacă varianta provoacă simptome mai grave sau mai ușoare. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si