Este plansul unui bebelus luptator. Si semnul miracolului vietii infaptuit cu ajutorul doctorilor si al asistentelor.

Ea este Petronela. S-a nascut pe 9 septembrie cu o grava malformatie a inimii, iar la varsta de doar 6 zile micuta a fost operata pe cord aici, la Marie Curie.

Copila s-a nascut o transpozitie de vase mari.

Dr. CRISTIAN BULESCU: Vasele care pleaca din inima erau inversate ca origine.
Adica artera pulmonara iesea din ventiriculul stang, iar aorta iesea din ventriculul drept pleca din ventriculul drept, exact invers decat se intampla lucrurile in mod normal.


In absenta unei interventii delicate, fetita ar fi trait doar cateva luni.  A avut sansa sa intre pe mana medicilor care au invatat sa opereze inimi de bebelusi de la colegii italieni.

Dr. CRISTIAN BULESCU: Totul a mers foarte bine, ea a avut o evolutie foarte buna. Acum este la 9 zile de la operatie si poate merge acasa.

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii: "S-au efectuat peste 400 de operatii. Peste 400 de copii au fost salvati prin acest parteneriat. Vom dezvolta parteneriatul nostru in transplantul de maduva osoasa

Dr. TAMMAM YOUSEF, Clinica San Donato, Italia: Eram 15 persoane venite din strainatate ca sa facem prima operatie, acum, cand efectuam o operatie avem nevoie de numai 3 sau 4 persoane din strainatate.


8 medici si 10 asistente vor pleca la specializare in Italia si vor reveni in tara pentru a putea avea grija de copiii romani. Specialistii spun ca in urmatorii trei ani, Romania nu va mai fi nevoita sa trimita mici pacienti la operatii, in strainatate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si