Oradea a devenit orasul cel mai atractiv pentru turisti. Autoritatile au investit peste 50 de milioane in turism

Oradea a reusit sa ajunga in fruntea listei a oraselor din Romania care au atras fonduri europene nerambursabile. Pana acum, in oras, au fost investiti 194 de milioane de euro.

C.I.P., miercuri 27 iulie 2016 , 15:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aceste investitii se vad, iar orasul de pe Cris are o cu totul o alta infatisare care se poate vedea in centrul orasului, dar si in zona Bailor Felix, acolo unde s-au investit milioane de euro.

Investitiile au adus dupa sine si mai multi turisti care au venit in oras, aici unde, peste 160.000 de turisti au trecut numai anul trecut, Baile Felix fiind destinatia care a atras 130.000 dintre acestia.

Edilii spera ca in 2016 circa 180.000 de turisti sa vina la Oradea. Cei mai multi oameni care ajung aici sunt romani (70%), urmati de maghiari si austrieci.

In comparatie cu alte orase, din zona Moldovei de pilda, investitiile sunt enorme. In 10 ani intr-un oras de acolo nu s-au investit, in toate domeniile, atatia bani ca la Oradea.

Autoritatile de la Oradea vor sa continue acest proiect si au trasat sarcini clare catre fiecare institutie in parte. Printre cele mai importante proiecte finalizate se numara restaurarea Cetatii Oradea, unde s-au investit 19 milioane de euro. Mai mult, in oras s-a facut un complex, Aquaparc Nymphea, care este amenajat pe o suprafata de 6,7 hectare si este cea mai mare investitie publica de acest fel din Romania, cu o valoare de peste 20 de milioane de euro, jumatate din ele fiind din fonduri europene.

AICI AI TOT MATERIALUL DESPRE INVESTITIILE CARE AU FOST FACUTE SI CARE URMEAZA SA FIE FACUTE IN ORADEA

TAGURI
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si