Povestea orasului Zimnicea este de-a dreptul trista, desprinsa parca dintr-un peisaj de lumea a treia, acolo unde locuitorii se chinuie sa traiasca. Aici, in perioada comunista, era o industrie infloritoare, in oras fiind o fabrica de zahar, una de alcool si alta de tevi, dar dintre ele doar cea de tevi mai functioneaza acum si ea la capacitate redusa. In 1992 in Zimnicea locuiau peste 18.600 de locuitori, in timp ce la recensamantul din 2011 au fost inregistrate doar 14.000
de persoane. Localitatea are o medie de varsta extrem de ridicata, de 42,5 ani, iar peste 1.200 de oameni(aproape 8% din populatie) traiesc doar din venitul minim garantat de stat si somajul are o cota de 10% din populatie.

Din cele aproximativ 3.500 de cladiri de aici, in jur de 2.900 sunt de chirpici si din totalul populatiei, doar 27% este conectata la reteaua de canalizare.

In locuinte oamenii se incalzesc la plita sau soba si nu exista locuri de munca pentru oameni. "Am baiat de 22 de ani, dar nu are de munca. De ce au fugit toti din Romania? de bine? Mai bine acolo, ia si ei un ban", spune unul dintre localnici.

Oamenii traiesc din prinderea scoicilor sau a pestelui si multi din ei traiesc in case in care nu exista nici macar curent electric.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Zimnicea este in judetul Teleorman, unul dintre cele mai sarace judete din tara (in decembrie 2015), acolo unde salariul mediu net este de 1.577
de lei, sub media de tara care se situeaza undeva la 2.114 lei.

INTREAGA POVESTE DESPRE ZIMNICEA O PUTETI CITI IN ACEST MATERIAL DE EXCEPTIE REALIZAT DE CATRE CEI DE LA GREATNEWS!

Foto: Diana Zaharia- Sursa foto: depopulare.greatnews.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si