Orban: Am fost confrunţaţi cu o situaţie extrem de dificilă. Nu a fost uşor să luăm decizia de suspendare a şcolilor

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că nu a fost uşor pentru Guvern să ia măsura suspendării şcolilor, însă situaţia critică a impus acest lucru. Şeful Executivului a amintit şi despre măsurile care au venit în sprijinul părinţilor care au trebuit să stea acasă cu cei mici şi i-a felicitat pe profesorii care au trebuit să predea în regim de teleşcoală, în contextul pandemiei de coronavirus.

K.B., vineri 03 iulie 2020 , 12:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Mulţumesc pentru invitaţie ala acest eveniment care premiază eforturile depuse de cadrele didactice care au găsit soluţia să transmită cunoştinţele către elevi, într-o situaţie critică cu care generaţia noastră nu s-a mai confruntat. Dreptul la învăţătură este fundamental şi trebuie asigurat pentru copiii noştri în orice condiţii (...) Realitatea este că am fost confrunţaţi cu o situaţie extrem de dificilă. Nu a fost uşor să luăm decizia de suspendare a şcolilor.

Citeste si: Ministrul Sănătății face anunțul. Spre ce ne îndreptăm: "Pregătim un proiect de lege"

Citeste si: Medicii au anunțat-o că va avea gemeni. Descoperirea șoc după ce a născut: Era un copil cu două capete. Imagini șocante!

Adaptarea întregului sistem de educaţie la noile condiţii generate de pandemie a presupus foarte multe măsuri. La noile condiţii şi suspendarea şcolilor a presupus foarte mult măsuri, unul dintre părinţi să stea acasă cu copiii, motiv pentru care am decis ca unul dintre părinţi să beneficieze de 75% din salariu. Reuşita în viaţă depinde în cea mai mare măsură de calitatea procesului de educaţie organizat într-o societate. Un copil înarmat cu abilităţile necesare, cu tot ceea ce are nevoie să poată să reuşească, va reuşi în viaţă. Şi acest lucru depinde de părinţi, dar depinde într-o mare măsură de cadrele didactice”, a afirmat Ludovic Orban, la Gala Teleşcoala, care a avut loc în Capitală.

Citeste si: Foarte important pentru toți românii care au un card bancar. Anunțul oficial

Premierul le-a mulţumit cadrelor didactice care s-au adaptat unei situaţii fără precedent în România şi a precizat că sistemul teleşcoala a relevat faptul că sunt necesare investiţii importante în educaţie.

 „Profit de această ocazie să le mulţumesc şi profesorilor care nu au ieşit pe sticla ecranului şi care au ţinut toate orele cu copiii prin intermediul diferitelor sisteme informatice şi care ne-au şi relevat investiţiile importante care trebuie făcute în edicaţie. E greu să îi captezi atenţia copilului când e în clasă, d apăi când eşti la televizor sau când eşti în faţa ecranului”, a conchis Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban, alături de viceprim-ministrul Raluca Turcan şi ministrul Educaţiei Monica Anisie au participat, vineri, la Gala Teleşcoala care s-a desfăşurat în  Grădina Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si