Orban, despre cazurile de infectare cu coronavirus la elevi: „Nu se datorează interacţiunii de la şcoală”

Premierul Ludovic Orban afirmă că este convins că acele cazuri de infectare cu coronavirus la elevi care făceau pregătire pentru examene în şcoli din Iaşi şi Suceava "nu se datorează interacţiunii de la şcoală".

Author: G.B. miercuri 10 iunie 2020 , 16:30

orban coronavirus la elevi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Cu siguranţă anchetele epidemiologice vor duce la persoanele cu care au intrat în contact elevii respectivi, astfel încât să se poată dispune toate măsurile pentru a nu pune în pericol alte persoane", spune

el.

Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri, la Brăila, despre cazurile de infectare cu coronavirus la elevi care făceau pregătire pentru examenele naţionale în judeţele Iaşi şi Suceava.

Orban, despre cazurile de infectare cu coronavirus la elevi: „Nu se datorează interacţiunii de la şcoală”

"Noi am emis ordinele necesare, ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei privind regulile care trebuie respectate în desfăşurarea activităţilor şcolare de pregătire a examenului de Evaluare şi a examenului de Bacalaureat. Am asigurat măşti pentru fiecare unitate şcolară, atât pentru elevii care au nevoie de măşti, cât şi pentru cadrele didactice implicate în procesul de pregătire.

Dacă apare vreun caz de îmbolnăvire, eu am convingerea că acest caz de îmbolnăvire nu se datorează interacţiunii de la şcoală pentru că, în ceea ce ne priveşte, urmărim cu maximă atenţie, prin toate entităţiile Ministerului Educaţiei, Ministerului Sănătăţii, modul de desfăşurare a activităţii în şcoli, respectarea regulilor de distanţă fizică, respectarea regulilor de protecţie şi, ca atare, toate măsurile pe care le-am luat au ca scop să împiedice îmbolnăvirea elevilor", a răspuns el.

orban coronavirus la elevi

Citeste si: Berguzar Korel are “unda verde” pentru al treilea copil

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Curs valutar 10 iunie. Cât costă miercuri un euro

Citeste si: Lecția coronavirus. Liderii europeni cer UE să se pregătească pentru viitoarea pandemie

Orban a menţionat că anchetele epidemiologice vor evidenţia cauzele.

"Cu siguranţă anchetele epidemiologice vor duce la persoanele cu care au intrat în contact elevii respectivi, astfel încât să se poată dispune toate măsurile pentru a nu pune în pericol alte persoane", a spus el.

Citeste si: Anuntul lui Raed Arafat. Ce se intampla cu romanii care se intorc din strainatate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si