Orban: Ne angajăm răspunderea pentru legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că a luat decizia angajării răspunderii pentru 3 proiecte de lege: legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi legea de corectare a OUG 114.

Author: R.B. miercuri 18 decembrie 2019 , 10:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru 3 proiecte de lege: legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia românească", a anunţat Orbab, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Citeste si: Buget 2020. Economia creşte cu 4,1%, deficitul bugetar ajunge la 3,6%

El a adăugat: "Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă şi indispensabilă pentru atingerea obiectivului pe care îl avem, şi anume de a reuşit pînă în data de 31 decembrie să oferim României şi românilor un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realităţile economice şisă ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme, fiecărei autorităţi locale să ştie la ce să se aştepte pentru anul 2020 din partea legii bugetului de stat".

Iohannis, despre bugetul pe 2020: Este un buget bun/ Sunt de acord cu asumarea răspunderii/În cazul unei intenţii de contestare la CCR, sper că va prevala înţelepciunea/ Bugetele serviciilor secrete nu sunt bugete bogate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, despre bugetul pe 2020 că este un buget bun, declarându-se de acord cu asumarea răspunderii, care i se pare fezabilă. Preşedintele mai spune referindu-se la o eventuală intenţie de contestare a legii bugetului la CCR,că speră că va prevala înţelepciunea.

În ceea ce priveşte bugetele serviciilor secrete, consideră că ”nu sunt bugete bogate”, nefiind majorate semnificativ.

Citeste si: Propunerile de buget pentru MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, aviz favorabil în CSAT

”Este un buget bun, care prevede sumele necesare la toate capitolele şi cred că va fi un buget care să permită menţinerea ritmului de creştere economică, un buget care permite continuarea unei politici pozitive în domeniul salariilor si al pensiilor, un lucru foarte important.

Din păcate, din motive legate de Guvernele PSD-iste eşuate, nu s-a putut încadra în deficitul de 3%, dar bugetul pe anul viitor prevede o reducere şi se va intra apoi în zona de deficit, Sunt prevăzuţi bani pentru investiţii, care în bugetele anterioare au fost prevăzuţi şi au dispărut rapid”, a declarat preşedintele.

”Dacă Guvernul se hotărăşte să promoveze bugetul, din motive de calendar, prin procedura de angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, mi se pare o variantă fezabilă şi nu cred că trebuie să vorbesc eu cu liderii politici.

Există o promisiune fermă a Guvernului de a realiza bugetul până la sfârşitul anului şi deja uşor, uşor celelalte variante nu sut fezabile, dar susţin angajarea răspunderii”, a precizat preşedintele.

Întrebat în legătură cu riscul ca aprobarea bugetului pe 2020 să fie amânată de contestarea lui Curtea Constituţională, Klaus Iohannis a afirmat: ”Există încercări din toate părţile de a se reprofila politic. Nu cred în aşa ceva. Eu totuşi cred că până la urmă va prevala înţelepciunea, pentru că avem nevoie de buget pentru anul viitor şi o contestare ce ar aduce? Doar o

întârziere”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este... Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este vorba despre mama Geta: „Carla mai și doarme cu...”
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si