Ore de liniște în 2022 la bloc. Ce amenzi putem primi dacă facem gălăgie?

Ore de liniște în 2022 la bloc. Nerespectarea orelor de linişte la bloc poate aduce amenzi de până la câte mii bune de lei. Iată ce prevede legea şi cine poate fi amendat dacă nu o respectă.

Author: Andreea Stoica luni 10 ianuarie 2022 , 06:19

Ore de liniște în 2021 la bloc
Muncitori care fac gălăgie la bloc
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ore de liniște în 2022 la bloc. Orele de odihnă, respectiv orele de liniște, sunt prevăzute în Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Iată care sunt orele de linişte la bloc!

Este vorba de intervalele orare 22.00 – 08.00 si 13.00 – 14.00.

Pe lângă aceste ore, în adunarea generală a asociației de proprietari a unui bloc, se pot stabili şi alte ore de liniște/odihnă în bloc, în funcție de cerințele celor care locuiesc permanent în imobil, program care se afișează la vedere, pentru a lua la cunoștință de el toți locatarii blocului.

Ore de liniște în 2021 la bloc
Ore de linişte la bloc

Amenzile pentru cei care fac gălăgie pot ajunge la 1.500 de lei

Cei care fac gălăgie se pot alege cu amenzi, care pot ajunge la 1.500 de lei.

În plus, persoanele care vor tulbura în mod repetat liniștea publică și își vor deranja vecinii cu zgomote puternice în orele de liniște și cu muzică la volum mare vor fi amendate sau li se va impune să presteze ore de muncă în folosul comunității, conform Legii nr. 192/2019, care a fost publicată în Monitorul Oficial în octombrie 2019 și care se aplică din 26 ianuarie 2020.

Citeste si: VIDEO| Caz șocant în Alexandria: Ce a pățit un bărbat deranjat de gălăgia făcută de niște tineri

Ore de liniște în 2021 la bloc.
Amenzi pentru cei care nu respectă orele de linişte la bloc

Pentru a detecta zgomotele exact, polițiștii vor fi dotați cu aparate speciale cu care pot măsura nivelul de zgomot.

Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”, prevede legea.

Amenda pentru nerespectarea orelor de liniște în intervalele precizate pleacă de la 500 de lei și poate ajunge până la 1.500 de lei, în funcție de gravitatea situației și antecedente.

Legea privind orele de linişte şi persoanelor juridice

Legea se aplică atât în cazul persoanelor fizice, cetățeni care merg în vizită într-o anumită zonă sau locatarii unui bloc, cât și peroanelor juridice. Aici sunt vizate în special firmele care au sediul într-o clădire rezidențială. Amenzile sunt aceleași în ambele situații.

Citeste si: Veşti proaste! Anunț de ultimă oră pentru românii care stau la bloc: AMENZI URIAȘE

Cei care își deranjează de mai multe ori vecinii în decurs de 24 de ore, cei vinovați pot fi sancționați acum cu amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, dar și cu muncă în folosul comunității (70-120 de ore).

Poliţia Română precizează că Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice incriminează:

- tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

- tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

Citeste si: Un tanar a fost impuscat pentru ca facea galagie in scara blocului

- organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si