Oseminte găsite de muncitori care săpau în curtea unui liceu din Braşov

Mai multe oseminte au fost găsite de către muncitorii care săpau în curtea Colegiului Naţional "Unirea" din Braşov, lucrările fiind sistate. În podul Colegiului Naţional "Unirea" a mai fost găsit, în urmă cu 8 ani,un schelet, investigaţiile stabilind că a fost vorba de o profesoară dispărută în 2009.

C.I.P., vineri 14 decembrie 2018 , 18:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Lucrările de reabilitare de la Colegiul Naţional "Unirea" din Braşov au fost sistate, în această săptămână, după ce muncitorii au găsit nişte oseminte, în urma lucrărilor de excavare pentru realizarea sistemului de drenaj.

Muncitorii au săpat până la adâncimea de 3 metri şi acolo au găsit osemintele, iar lucrările au fost sistate pentru a se face constatările necesare, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Braşov, Sorin Toarcea.

"O echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei, ai Poliţiei, ai Direcţiei Judeţene de Cultură şi arheologul angajat de Primărie de la Muzeul Judeţean de Istorie, au făcut(...) o evaluare. În urma discuţiilor s-a stabilit ca Direcţia de Cultură va face un demers pe lângă Ministerul Culturii pentru obţinerea autorizaţiei pentru supraveghere arheologică, pe toată durata lucrărilor, iar, în paralel, va continua analiza acelor oseminte", a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care... Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si