Florin Cîțu, precizări privind OUG pentru amânarea ratelor. „Nu este retrasă”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a venit cu precizări privind Ordonanța de Urgență prin care se amână plata ratelor.

Author: I.C. luni 30 martie 2020 , 15:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit ministrului Finanțelor, OUG nu va fi retrasă, actul normativ urmând să fie modificată în ședința de Guvern de luni, de la ora 17:00.

Citeste si: Un număr de 285 de cadre medicale din întreaga ţară sunt infectate cu noul coronavirus, 91 dintre acestea fiind medici

„Ordonanța care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasa! Câteva observații ale MFP care clarificau mai multe discuții apărute în spațiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în ședința de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Citeste si: Se cere revizuirea Ordonanței Militare 4. „Tot lanțul de aprovizionare se va bloca”

Reacția a venit în urma publicării, de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, a unei adrese transmisă de către secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, prin care solicita retragerea publicării ordonanței în Monitorul Oficial.

„Vă adresăm rugămintea de a retrage Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/26.03.2020 pentru acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori, înaintată spre publicare în Monitorul Oficial, cu adresa nr.34/O.U/30.03.2020”, se arată în adresa trimisă Monitorului Oficial.

Citeste si: Doi bărbați din Timiș, infectați cu COVID-19, au murit. Bilanțul a urcat la 46 de morți

La rândul său, Marcel Ciolacu a catalogat retragerea acesteia drept „o nouă dovadă de prostie și haos în acare acest Guvern aruncă românii și firmele românești”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si