Informații oficiale: Asimptomaticii au tot atât virus SARS-Cov-2 în corp cât pacienţii cu simptome

Un studiu detaliat, efectuat asupra unui număr de 303 persoane în Coreea de Sud, arată că 29% dintre persoanele contaminate cu noul coronavirus nu au prezentat niciodată simptome şi ele au în corp tot atât virus cât persoanele cu simptome, relatează AFP.

Georgiana Balaban, vineri 07 august 2020 , 13:30

pacienți asimptomatici covid 19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Studiul - coordonat de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang şi publicat joi în revista americană Jama Internal Medicine, a fost realizat într-un focar de contaminare în grupul religios sud-coreean la Daegu, în februarie.

Autorităţile au hotărât să plaseze în izolare cazurile testate pozitiv cu covid-19, cu puţine simptome, într-o clădire de dormitoare aparţinând Guvernului, în care medicii şi infirmiere au supravegheat meticulos evoluţia simptomelor persoanelor izolate şi le-au testat încărcătura virală cu regularitate.

Este voba despre un grup tânăr, a cărui medie de vârstă este de 25 de ani.

Informații oficiale: Asimptomaticii au tot atât virus SARS-Cov-2 în corp cât pacienţii cu simptome

Dintre cele 303 persoane, 89 nu au dezvoltat niciodată simptome, reprezentând o proporţie de 29%.

Întrucât aceste persoane au fost închise, până la obţinerea unor teste negative de covid-19, personalul medical a putut să distingă cazurile presimptomatice de de cazurile cu adevărat asimptomatice.

pacienți asimptomatici covid 19

Citeste si: Proteste violente în Beirut. Oamenii sunt disperați

Citeste si: VIDEO|Ultima apariție a lui Emi Pian, înainte de a muri: „Vă pup și vă iubesc!”

Citeste si: Ramona de la „Puterea Dragostei” , mesaj dur pentru concurenții sezonului 3

În fapt, 21 de persoane se prezentau iniţial ca pozitive cu noul coronavirus şi fără simptome, însă au prezentat până la urmă simptome.

Numeroase studii, în care pacienţii sunt testaţi doar o singură dată, pot confunda cazurile presimpromatice cu cele asimptomatice.

Concluzia studiului realizat de specialiști

Concluzia principală a studiului este că concentraţia de virus a asimpromaticilor este ”similară celei a pacienţilor simptomatici”, raportează autorii.

Însă prezenţa unor particule virale reziduale în nasul, gâtul şi plămânii unor persoane nu înseamnă neapărat că persoanele respective erau contagioase.

Aceasta este una dintre marile întrebări cu privire la pandemia covid-19: în ce măsură numeroasele cazuri asimptomatice sunt vectori ai viruslui SARS-Cov-2?

Pe de o parte, asimpromaticii nu tuşesc, iar pe de altă parte nu se izolează şi intră, astfel, în contact cu alte persoane.

”Este important să subliniem că detectarea ARN-ului viral nu înseamnă prezenţa unui virus infecţios şi transmisibil”, avertizează autorii studiului.

Citeste si: Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție în timpul orelor? Iată ce spune ministrul Educației

În vederea înţelegerii acestui lucru sunt necesare studii epidemiologice şi experiemtale mari.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si