VIDEO | Pacienți români în stare critică, transferați în secții ATI din Ungaria

Sistemul medical din România este depășit de numărul mare de pacienți cu forme grave de coronavirus în valul 4 al pandemiei. A fost depășit pragul de 1700 de pacienți la ATI, iar locurile libere din secțiile de Terapie Intensivă sunt doar acelea care se eliberează în urma unor decese.

Author: Razvan Ilie vineri 15 octombrie 2021 , 14:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

12 pacienți COVID-19 în stare critică vor fi transferați astăzi în spitale din Ungaria. Este vorba despre 5 pacienți intubati care vor fi transferați în centrul universitar din Debrecen și 7 pacienți (2 intubați și 5 cu necesar de oxigen) care vor fi transferați în centrul universitar din Szeged.

Citeste si: Liderii PNL îl trimit pe Dacian Cioloș să negocieze cu AUR și PSD

Toți pacienții se află în stare stabilă, sunt transportabili și sunt internați în unitățile de primiri urgențe ale unor spitale din București și din țară.

Autoritățile au anunțat că Ungaria este prima țară care va prelua pacienți români infectați cu SARS-CoV2 în stare critică, punând la dispoziție 50 de paturi de Terapie Intensivă. Primii 10 pacienți au fost tranferați ieri în Ungaria, însă una dintre pacientele tranferate a intrat în stop-cardiorespirator și a murit pe drum.

Citeste si: Una dintre pacientele transferate în Ungaria, de la Timișoara, a decedat. Starea femeii s-a înrăutățit pe drum


În jur de 2.000 de pacienți COVID-19 așteaptă în acest moment în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor din toată țara să prindă un pat de Terapie Intensivă, iar aproximativ 100 dintre aceștia sunt intubați, arată datele obținute de HotNews.ro pe surse medicale. Precizăm că aceste cifre sunt în dinamică permanentă și pot suferi modificări de la o oră la alta.

România are probleme cu locurile la Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19 de câteva săptămâni, pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri.Pacienții care ajung la spital și au nevoie de un pat de Terapie Intensivă sunt puși pe lista de așteptare, în spitalele din România nemaifiind paturi libere. Pe această listă de așteptare se află, în acest moment, aproximativ 2.000 de pacienți.

Autoritățile au anunțat astăzi că în spitalele din România mai este un singur pat liber de Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID-19, după ce timp de câteva zile nu a fost niciun pat liber.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si