Din cauza scumpirilor, nu puțini sunt cei care fac compromisuri când vine vorba de mâncare. Iau de la raft ce e mai ieftin și ajung să consume produse toxice. La fel procedăm și când vine vorba de pâine. Cea mai accesibilă, adică cea la un leu 50, conține foarte mulți aditivi. Specialiștii ne recomandă să cumpărăm doar pâine ambalată.
Am dus specialiștilor două pâini. Cea mai ieftină franzelă de pe piață, la un preț de 1 leu 50, și o pâine de 3 lei de la brutărie. La prima vedere, cea ieftină nu arată prea bine.
Nici măcar prețul nu mai este un indicator al calității pâinii
Alexandru Ciric, director general Institutul de Cercetare Alimentară: "Și pâinea poate fi falsificată. Se pot adăuga aditivi, care ar menține-o proaspătă. Se pot adăuga și alte substanțe, ingrediente, care ar putea fi mai ieftine decât făina."
Nu ne putem da seama de cât de toxică este o pâine până nu o tăiem.
Mereu am știut că vreau să fiu jurnalist.... până la urmă, cui nu îi place să apară la televizor să-l vadă rudele și vecinii? Am zeci de filmulețe din copilărie în care îi intervievez pe părinții și bunicii mei – probabil sunt printre cele mai bune interviuri ale mele.
Am făcut Facultatea de Jurnalism și Științe Sociale la Universitatea Hyperion, însă visul meu a început să prindă contur abia când m-am angajat la o televiziune de știri. Acolo am învățat de fapt ce înseamnă meseria de jurnalist, cum să faci o știre, cum să pui întrebarea potrivită la momentul potrivit, cum să scoți în față problemele oamenilor.
În mare parte fac materiale economice – despre credite, salarii, cheltuieli, economii și afaceri. Dar îmi place să vorbesc și despre problemele legate de mediu, precum poluarea și cât de important este să reciclăm și să risipim cât mai puțin.