Nu o spunem noi, ci un şef brutar venit tocmai din Franţa! Maestrul ne dezvăluie.. secretele unei baghete, cum nu aţi mai mâncat. ##VIDEO25435##
Chef Alain Lens: Painea are viata, imagineaza-ti ca faci ceva din nimic este faina, drojdie si sare si apoi devine paine. Asta spunem, asta e copilul tau
Am ajuns in raiul painii pentru a va arata secretele unui aluat numai bun de facut acasa, incercam astazi si o reteta inedita, paine cu nuci ceapa si vin.
Asa ca... sa inceapa procesul de creatie.
Apoi, intr-un robot special de bucatarie, il amesteca pana ajunge sa aiba textura si densitatea potrivite. Acasa, pentru cine nu are un astfel de aparat, aluatul trebuie framantat bine si cu grija.
Amesteca, apoi asteapta 5 minute, verifica iarasi temperatura si tot asa.... Aluatul trebuie sa fie omogen, dar nici rece, nici prea cald!
Secretul coacerii sta si intr-un suport de In pe care se aseaza painea inainte de a fi bagata in cuptor la o temperatura destul de ridicata- 250 de grade chiar- pentru ca aluatul este deja dospit.
Alain ne-a facut o mica surpriza si ne-a pregatit dinainte cateva baghete ca sa le gustam.
In plus, taiata cu un cutit chiar si cand este calda, painea nu ramane pe lama!
- Coaja de deasupra trebuie sa fie crustanta sa pocneasca si inauntru moale dar aerista, o paine care e aeristia este de calitate