Câți ani durează șocul produs de pandemia COVID-19. Previziunea sumbră a reputatei Carmen Reinhart, economist-șef la Banca Mondială

Recesiunea provocată de pandemie va dura mai mult decât se așteaptă lumea în prezent, este de părere Carmen Reinhart, economistul-șef de la Banca Mondială

Razvan Ilie, joi 17 septembrie 2020 , 12:58

banca mondiala
Economista sefa a Băncii Mondiale
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Redresarea economiei mondiale în urma crizei generate de pandemia de coronavirus (COVID-19) ar putea dura cinci ani, a avertizat joi Carmen Reinhart, economistul şef al Băncii Mondiale (BM), transmite Reuters.

"Va exista probabil o redresare rapidă după ridicarea tuturor restricţiilor, dar redresarea ar putea dura cinci ani", a afirmat oficialul într-o intervenţie video la o conferinţă care se desfăşoară la Madrid.

Citeste si: Ce soție frumoasă are Emil Boc! Oana a împlinit 50 de ani și este lector universitar FOTO

Recesiunea provocată de pandemie va dura mai mult în unele ţări decât în altele, şi vor fi exacerbate inegalităţile deoarece cei mai săraci vor fi mai loviţi de criză în ţările bogate, iar cele mai sărace state vor fi mai afectate decât ţările mai bogate, a explicat Reinhart.

Ratele de sărăcie, în creștere

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, ratele sărăciei pe plan global vor creşte în urma crizei, a avertizat economistul şef al Băncii Mondiale.

Citeste si: Ce salariu are soția marelui actor Alexandru Repan? Cu 31 de ani mai mică decât partenerul ei, Simona este angajată la minister EXCLUSIV

În 2015, anul din care datează cele mai recente date ale Băncii Mondiale, un număr de aproximativ 734 milioane de persoane din întreaga lume trăiau în sărăcie extremă, adică aproximativ 10% din populaţia mondială.

Însă numărul celor care trăiesc în sărăcie extremă, adică cu mai puţin de 1,90 dolari pe zi, a continuat să crească de la debutul pandemiei, conform Agerpres. Această deteriorare se datorează unei combinaţii între locurile de muncă distruse de pandemie şi dificultăţilor de aprovizionare, care complică accesul la hrană.

Carmen Reinhardt
Carmen Reinhardt, economista-șefă a Băncii Mondiale

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si