Pandemia de COVID-19. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a solicitat întregii luni să acţioneze imediat, fără a aştepta un vaccin, transmite AFP.

'Marţi se împlinesc şase luni de când OMS a primit primele rapoarte despre un grup de cazuri de pneumonie cu cauză necunoscută, în China(...) Vrem cu toţii să se termine. Dar realitatea dură e că este departe de a se fi încheiat', a declarat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online.

Pandemia de COVID-19 crește ca intesitate în multe țări

Epidemia de coronavirus crește ca intesitate în multe țări, chiar dacă, în altele, răspândirea bolii a încetinit. Experții susțin pandemia se comportă așa cum au prezis și că urmează al doilea val, așa cum s-a întâmplat și cu gripa spaniolă. „Acea gripă a ucis 50 de milioane în timpul celui de-al doilea val”, a declarat Ranieri Guerra, director adjunct al OMS, potrivit La Repubblica.

Pandemia de COVID-19. Al doilea val de gripă spaniolă a provocat 50 de milioane de decese

Această pandemie „se comportă așa cum am prezis” și „comparația este cu gripa spaniolă, care s-a comportat exact precum COVID-19: a scăzut vara și s-a reluat cu înverșunare în septembrie și în octombrie, provocând 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val”, avertizează Ranieri Guerra, director adjunct la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în cadrul emisiunii „Agorà”, de la Rai 3.

Pandemia de COVID-19. Răspunsul lui Guerra vine ca urmare a unei scrisori semnate de experți din Italia care susțin că „urgența a trecut”.

Pandemia de COVID 19
Pandemia de COVID 19

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirusul, un ”dezastru” pentru Regatul Unit, recunoaște Boris Johnson

„Când virusul dispare din clinică totul pare să se fi terminat, dar nu este așa”, susține directorul adjunct al OMS.

Pandemia de COVID-19. Trebuie luate măsuri de precauţie

Guerra susține că evoluția pandemiei este previzibilă și că trebuie luate toate precauțiile pentru a limita circulația virusului, scrie .digi24.ro

„Mă uit la fapte și faptele spun că genomul virusului este în continuare același, iar faptele spun că tendința unei epidemii ca aceasta este prevăzută pe scară largă și previzibilă. Există o descendență care coincide cu vara. Este adevărat că terapia intensivă s-a goli, însă s-a golit așa cum era de așteptat și nu vrem să se umple din nou în toamnă. Toate precauțiile pe care le luăm au ​​scopul de a limita circulația virusului în septembrie-octombrie”, a mai declarat Ranieri Guerra.

Pandemia de coronavirus
Pandemia de coronavirus

Citeste si: Coronavirus România, 29 Iunie. Scade numărul noilor cazuri

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro

Pandemia de COVID-19. „Italia este gata să vaccineze 100% din populație împotriva gripei, conform recomandărilor făcute de Ministerul Sănătății”, a mai declarat Guerra, indicând una dintre armele care vor ajuta la o mai bună confruntare cu un posibil al doilea val de COVID-19, la toamnă.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si