Liderul nord-coreean Kim Jong Un a participat joi, 9 februarie, la o paradă militară pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a înființării armatei nord-coreene.

Evenimentul militar a avut loc în Piața Kim Il Sung din Phenian, iar Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord (KCNA) susține că parada a prezentat arsenalul nuclear al țării.

Citește și: O țară din Asia se pregătește de război. Șeful statului a dat ordin armatei sale

Liderul Kim Jong Un a condus și marți o întâlnire de rang înalt cu generalii săi în care a cerut armatei  să-și extindă exercițiile de luptă  și să meargă către „perfecționarea pregătirii pentru război”.

Paradă de coșmar la Phenian. Armele nucleare scoase pe străzi 

La parada de azi, armata a prezentat „cea mai mare” capacitate de lovitură nucleară a Coreei de Nord, a spus KCNA, adăugând că au fost exxpuse și unități nucleare tactice.

Imaginile difuzate de presa de stat au arătat până la 11 rachete balistice Hwasong-17, cele mai mari de acest fel din Coreea de Nord, despre care se suspectează că au o rază de acțiune pentru a lovi aproape oriunde în lume cu un focos nuclear.

Paradă nucleară la Phenian

Paradă nucleară la Phenian

[Sursa foto: Asia One]

Citește și: VIDEO-Vladimir Putin, amenințare subtilă către fostul premier britanic Boris Johnson: „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Este cel mai mare număr de lansatoare de rachete balistice pe care l-am văzut până acum la o paradă nord-coreeană”, a declarat pe Twitter Ankit Panda din SUA – Carnegie Endowment for International Peace, potrivit Reuters.

Dacă astfel de rachete sunt echipate cu mai multe focoase, acest număr ar putea fi suficient pentru a satura sistemele americane de apărare antirachetă existente, a adăugat expertul militar.

Rachetele Hwasong-17 au fost testate pentru prima dată anul trecut.

Paradă nucleară la Phenian

Paradă nucleară la Phenian

[Sursa foto: Asia One]

Tot mai multe arme nucleare pe mâna unui dictator imprevizibil 

Coreea de Nord a continuat programul său de rachete balistice, lansând rachete mai mari și mai avansate, în ciuda rezoluțiilor și sancțiunilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

„De data aceasta, Kim Jong Un a lăsat forțele de rachete tactice și cu rază lungă de acțiune ale Coreei de Nord să vorbească de la sine”, a declarat Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul.

Citește și: Oameni executați pentru vizionarea unor filme erotice. Dictatorul Kim Jong-un, mai crud ca niciodată

„Mesajul pe care Phenianul vrea să-l trimită la nivel internațional, demonstrându-și capacitățile de descurajare și constrângere, va veni probabil sub forma unor teste cu rachete cu combustibil solid și a detonării unui dispozitiv nuclear miniaturizat”.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Rahetele cu rază lungă de acțiune (ICBM) au părut diferite de cele prezentate într-o paradă din 2017, potrivit Asia One.

Cele mai multe dintre cele mai mari rachete balistice din țară folosesc combustibil lichid, ceea ce impune ca acestea să fie încărcate cu propulsor la locul lor de lansare- un proces care necesită timp.

Dezvoltarea unui ICBM cu combustibil solid a fost văzută de mult timp ca un obiectiv-cheie pentru țara asiatică, deoarece ar putea face ca rachetele sale nucleare să fie mai greu de identificat și de distrus în timpul unui conflict.

Nu este clar cât de aproape de testare ar putea fi noua rachetă. Coreea de Nord a afișat uneori machete la paradele războinice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si