Părintele Jean Boboc, Decanul CDS Paris, a murit

Părintele Jean Boboc, decanul Centrului Ortodox de Studii și Cercetări „Dumitru Stăniloae” (CDS) din Paris, a murit joi, 4 aprilie 2019.

Author: A.N.C vineri 05 aprilie 2019 , 14:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

„La capătul unei lupte lungi, pe care a dus-o însă cu mult curaj și cu nădejde în Dumnezeu, Părintele Jean Boboc, Decanul C.D.S. Paris, a trecut, astă seară, la cele veșnice. Domnul să-i odihnească sufletul în ceata prietenilor Săi, mângâind totodată pe cei dragi din familie, parohie și colaboratori”, a anunțat joi seară CDS pe pagina oficială de Facebook.

Pr. Razvan Ionescu, responsabil al direcţiei „Teologie şi ştiinţă” în cadrul CDS Paris, a transmis un mesaj de condoleanţe și a subliniat cât de mult însemna Pr. Jean Boboc pentru CDS, dar și pentru întreaga Ortodoxie românească.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Citeste si: Cea mai frumușică polițistă! Cătălina Anton, Miss Şcoala de Agenţi de Poliţie 'Vasile Lascăr'

„Grea, grea pierdere pentru Centrul „Dumitru Stăniloae”, al cărui decan era. Ce să mai spun pentru Ortodoxia românească unde am pierdut vocea cea mai avizată din bioetică a ultimului deceniu. Medic și teolog”, a scris Pr. Răzvan Ionescu.

Despre fostul decan al CDS, părintele Răzvan Ionescu a spus că era „un orator cu o franceză cursivă combatantă și stilată, curtat de presă, cum prea rar am văzut să poată fi oferit cineva dintre români”.

„Grea pierdere. Mângâierea este că acest traducător prin excelență al părintelui Stăniloae pentru francezi a pășit la mai deplina viață … Domnul să îi răsplătească tot ce a dăruit către mine. În termeni de viață veșnică”, potrivit basilica.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si