Parlamentarii s-au intrunit pentru a discuta bugetul pe 2018!

Bugetul pe 2018 a mers pe repede inainte in comisiile de specialitate din parlament. Nu a existat nici macar un aviz nefavorabil. Votul final ar putea fi programat intr-o sedinta comuna a legislativului saptamana viitoare.

Author: G. S. Webeditor: I. I. marți 12 decembrie 2017 , 19:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In Comisia de Transporturi discutiile s-au invartit pe marginea...absentei ministrului Felix Stroe. Secretarul de stat si-a motivat superiorul prin aceea ca are o intalnire cu reprezentantii Bancii Mondiale la guvern. Explicatiile nu prea i-au linistit pe parlamentari.

CATALIN DRULA, USR: Eu ma uit la dvs si vad ca lasati privirea in jos…imi e rusine mie de rusinea dvs.

Eu sunt de un an in parlament, am avut un buget de discutat si l-am facut amendament cu amendament, asta e...ce sa facem muncim si noi un pic.

In doi timpi si trei miscari, legislatorii au decis sa trimita direct la comisiile reunite de buget-finante cele 187 de amendamente.

"Si asa vorbim la calorifer aici …am un grup de colindatori la 12 va invit pe toti la brad…Da ia uite prioritatile psd…colindurile…Colindurile? Ca succesurile"

"Haideti sa facem bugetul intai /..Da…bun…daca le dezbatem, le dezbatem. Daca nu le dezbatem, nu le dezbatem le dezbate comisia de fond si pleaca de aici aprobate sau neaprobate."

"Asta au ajuns…masina de vot, in loc sa dezbata si sa munceasca. Vorbeste in numele tau, nu vorbi in numele meu. Ati ajuns masina de vot. Haideti sa fim seriosi…Noi putem fi obiectivi?"

Nici la dezbaterile pentru bugetul ministerului muncii atmosfera nu a fost mai prietenoasa. Aici s-a lasat cu taieri de microfoane.

"Calculele liberalilor nu coincid cu calculele domniilor voastre...doamna asta am, stabilit, va rog eu va dau cuvantul aici, vorbiti pe langa!"

In zadar a incercat vicepresedintele comisiei de munca de la Senat sa sustina un amendament. Social democratul Adrian Solomon, sef peste comisia de munca de la Camera Deputatilor se grabea sa dea aviz.

"Va rog sa imi lasati microfonul deschis!

"Se doreste respectarea legii cu care dumneavoastra nu prea aveti nimic in comun domnule presedinte! aveti grija la jigniri inca o abatere poate atrage sanctionarea"

Intre doua dezbateri aprinse si un vot, parlamentarii au ascultat si un colind 

"Ne-au ramas bani anul asta...Pentru parjituri, pentru drum...sa aiba baietii"

Pana la urma, toate comisiile au dat aviz favorabil. Zilele urmatoare, proiectul de buget va merge in comisiile reunite de buget finante. Votul final ar putea fi dat saptamana viitoare.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si