Partile corpului uman care vor disparea in viitor. Omul nu va mai avea nevoie de degetele de la picioare

In primul capitol al Descendentei Omului, Charles Darwin a identificat aproximativ o duzina de parti ale corpului, pe care le-a descris cu bucurie drept “inutile sau aproape inutile”. Catalogul lui Darwin era departe de a fi complet – trupurile noastre sunt pline de piese de care nu avem nevoie.

V.P., marți 07 noiembrie 2017 , 15:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

1. Parul de pe corp

Sprancenele noastre ajuta la indepartarea transpiratiei din ochii nostri, iar parul masculin facial joaca un fel de rol important in atragerea partenerei de gen opus. Dar cat despre celalalte urme de par de pe corpul uman, acestea nu au nici un rost.

2. Maselele de minte

Oamenii din vechile timpuri trebuiau sa mestece plante pentru a obtine suficiente calorii pentru a supravietui, dar in prezent, doar 5% din populatie are un set de dinti sanatosi, dar complet inutili. Sa speram ca ei vor fi primii de pe lista care vor disparea – vom plati mai putin la facturile dentare!

3.  Degetele de la picioare

Oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii obisnuiesc sa mearga si sa echilibreze mai mult pe linia mediana a picioarelor lor, dar apoi au transferat treptat echilibrul mai mult spre partea de jos a degetului mare. Studiile arata, de asemenea, ca centrul nostru de echilibru continua sa se schimbe. Acest lucru inseamna ca oamenii se bazau pe degetele de la picioare pentru echilibru, dar acum nu se bazeaza pe ele la fel de mult. Daca aceasta tendinta continua, nu vom mai avea nevoie de degetele de la picioare.

4. Coccisul

Este numit si osul-coada, si de asemenea, este ceea ce a mai ramas din coada pe care multe mamifere o utilizeaza pentru echilibru si comunicare.

Citeste mai mult aici


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si