Ce va conține noul pașaport COVID cu care poți merge în vacanța de vară

La nivelul Consiliului Europei se discută tot mai aplicat despre noul "paşaport Covid", care ar ridica parţial restricţiile legate de COVID-19 pentru deţinătorii documentului.

Author: Razvan Ilie miercuri 19 mai 2021 , 20:54

Orice sistem de "paşaport Covid" ar trebui să fie strict limitat ca durată, pentru a răspunde nevoilor legate de situaţia actuală a sănătăţii.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O comisie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a enunţat o serie de chestiuni care ar trebui să fie abordate pentru ca astfel de pașapoarte COVID-19 să nu fie discriminatorii, menţinând în acelaşi timp o protecţie eficientă împotriva propagării COVID-19.

Conform raportului, documentul ar urma să conţină categoriile distincte:
- persoanele care au fost vaccinate contra COVID-19,
- persoanele care s-au vindecat de această boală
- persoanele testate negativ la COVID-19.

Citeste si: Beneficii pentru românii vaccinați. Vor avea acces la evenimente private, concerte în aer liber și la intrarea în restaurante

Discuții despre pașaportul COVID la nivelul UE

Orice relaxare a restricţiilor acordată pe baza pașaportului COVID ar trebui să fie conformă cu riscul de transmitere pentru aceste grupuri diferite, ţinând cont şi de situaţia epidemiologică din ţara vizată, se mai precizează în raportul citat de Agerpres.

Orice sistem de "paşaport Covid" ar trebui să fie strict limitat ca durată, pentru a răspunde nevoilor legate de situaţia actuală a sănătăţii.

Comisia APCE reaminteşte că scopul ''paşaportului COVID'' nu este de a face vaccinarea obligatorie.

Citeste si: Un nou prag a fost depășit în campania de vaccinare în România

Soluții diferite pentru sezonul turistic estival 

Negocierile asupra certificatului sanitar european pentru COVID-19 au fost reluate reluat marţi între eurodeputaţi şi statele UE, iar discuţiile au loc sub presiunea timpului, dată fiind ţinta ca acest document să devină operaţional până la sfârşitul lunii iunie, arată sursa citată.

Obiectivul acestui certificat este de a stabili un cadru armonizat care să faciliteze libera circulaţie în interiorul UE în sezonul turistic

estival, unele state membre lucrând deja la soluţii proprii de acest fel fără să mai aştepte un acord european.

Documentul, denumit "certificat verde digital” european, trebuie să ateste că titularul său a fost vaccinat anti-Covid-19, sau are un test negativ recent ori este imunizat după o infecţie cu noul coronavirus.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Bilanț coronavirus 24 iunie 2021:  Au fost confirmate 68 de cazuri noi în ultimele 24... Bilanț coronavirus 24 iunie 2021: Au fost confirmate 68 de cazuri noi în ultimele 24 pe ore. Câte persoane au murit?
spotmedia.ro
Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
b1.ro
Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare! Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si