Pateul de ficat: Ce alegem si ce evitam?

Specialistii in alimentatia publica atrag atentia ca pate-ul de ficat, aflat in topul preferintelor romanilor, este imbuibat cu aditivi alimentari. Potrivit unui studiu, trei din zece conserve care se găsesc la raft conţin apă din belşug, unul din patru conţin caragen, patru din cinci conţin nitrit de sodiu în timp ce unul din două conserve conţin monoglutamat de sodiu, dupa ce au fost analizate toate cele 82 de produse de pate de ficat comercializate in Romania.

A.S., joi 21 iulie 2016 , 15:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nutritionistul si diabetologul Constantin Ionescu a declarat ca la persoanele care consuma zilnic astfel de produse, apar probleme de sanatate, in timp.
Costel Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Consumatori ne sfatuieste cum sa alegem cel mai bun produs din cele existente pe piata.
La alegerea unui pate de ficat trebuie să avem în vedere "cantitatea de ficat din respectivul produs şi principalii nutrienţi menţionaţi în declaraţia nutriţională, respectiv cantitatea de proteine, grăsimi/acizi graşi saturaţi, conţinutul de sare, evitând acele produse care au în compoziţie aditivi alimentari, cum ar fi monoglutamatul de sodiu, caragenanul, carminul şi nitritul de sodiu. Totodată, trebuie evitate pateurile care au în compoziţie carne separată mecanic".
consumatorii nu trebuie să achiziţioneze pateurile de ficat care au ambalajul bombat, lovit, cu puncte sau pete de rugină, acestea reprezentând un adevărat pericol pentru sănătatea lor, scrie adevarul.ro.

Nutritionistul si diabetologul Constantin Ionescu a declarat ca la persoanele care consuma zilnic astfel de produse, apar probleme de sanatate, in timp.

Costel Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Consumatori ne sfatuieste cum sa alegem cel mai bun produs din cele existente pe piata.

La alegerea unui pate de ficat trebuie să avem în vedere "cantitatea de ficat din respectivul produs şi principalii nutrienţi menţionaţi în declaraţia nutriţională, respectiv cantitatea de proteine, grăsimi/acizi graşi saturaţi, conţinutul de sare, evitând acele produse care au în compoziţie aditivi alimentari, cum ar fi monoglutamatul de sodiu, caragenanul, carminul şi nitritul de sodiu.

Totodată, trebuie evitate pateurile care au în compoziţie carne separată mecanic.

De asemenea consumatorii nu trebuie să achiziţioneze pateurile de ficat care au ambalajul bombat, lovit, cu puncte sau pete de rugină, acestea reprezentând un adevărat pericol pentru sănătatea lor, scrie adevarul.ro.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si