Patriarhia Romana, actionata in instanta de firma care construieste Catedrala Mantuirii Neamului! BOR a intarziat cu anumite "obligatii" fata de constructor

Patriarhia Romana a fost actionata in instanta de firma care se ocupa cu constructia Catedrala Mantuirii Neamului.

Author: D.C. Webeditor: Mihai Dragan duminică 19 februarie 2017 , 21:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Doua procese au fost deshise, la sfarsitul anului trecut, de catre firma de constructii care se ocupa cu ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului, pe adresa Patriarhiei Romane. Prima este o „actiune in constatare, verificare indeplinire obligatii”, iar cea de-a doua – „ordonanta presedentiala” – care s-a judecat deja, iar magistratii au constatat ca cererea a ramas fara obiect.

Cel mai probabil, Patriarhia a intarziat plata anumitor obligatii contractuale, la sfarsitul anului trecut, insa acestea au fost achitate dupa ce comania de constructii s-a adresat justitiei.

Patriarhia Romana colaboreaza cu aceasta companie pentru Catedrala Mantuirii Neamului din 2013, la doi ani de la inceperea proiectului. Aceasta se va ocupa de constructie, urmand ca pentru finisaje sa fie realizata, probabil, o noua licitatie. Termenul de finalizare a Catedralei Mantuirii Neamului este 2018, insa este posibil ca acesta sa fie prelungit.
Doar pentru constructia propriu-zisa au fost alocati in jur de 100 milioane euro iar pentru finisajele de interior se preconizeaza ca se va cheltui cel putin aceeasi suma.
Picturile de pe peretii ineriori ai Catedralei ar mai putea costa peste 150 milioane euro. Banii provin din surse proprii, donatii, imprumuturi bancare si de la bugetul local sau de stat.

Citeste si: Anunț important pentru copii! Alocațiile urmează să se majoreze. Pentru când se preconizează măririle- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

Catedrala Mantuirii Neamului va avea 120 metri lungime, 70 metri latime si 120 metri inaltime. Totalul suprafetei desfasurate este de 38.000 metri patrati. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si