Doliu în lumea scriitorilor. Patriarhia Română, mesaj emoționant: A plecat "după o intensă suferință"

Patriarhia Română a transmis un mesaj de condoleanțe la trecerea în veșnicie a scriitorului și publicistului Răzvan Codrescu, survenită în cursul zilei de luni, 13 septembrie.

Author: Razvan Ilie luni 13 septembrie 2021 , 16:24

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, despre Razvan Codrescu: "A fost un rar întâlnit mărturisitor creștin"[Sursa foto: Facebook / Razvan Codrescu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Biroul de Presă al Patriarhiei Române a transmis un mesaj emoționant în care adresează  condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor și tuturor celor îndurerați de plecarea timpurie a lui Răzvan Codrescu.

"Am aflat cu întristare vestea trecerii din această viaţă, după o intensă suferință, a domnului Răzvan Codrescu, poet și eseist creștin, traducător, editor, apologet și elegant mărturisitor al spiritualității ortodoxe", se spune în comunicatul Patriarhiei.

Citeste si: O fetiță de doi ani din Iași a murit după ce a mama ei a lăsat-o nesupraveghată în cadă

Razvan Codrescu a fost scriitor, publicist, editor, director literar al editurii Christiana și redactor șef al revistei Lumea Credinței.[Sursa foto: Facebook / Memorialul Pitesti]

Cine a fost Răzvan Codrescu

Răzvan Codrescu s-a născut în 7 mai 1959 la București. A studiat la Facultatea de Litere a Universității București și a fost scriitor, publicist, editor, director literar al editurii Christiana și redactor șef al revistei Lumea Credinței.

A publicat mai multe volume de poezii, printre care „Rug aprins. O sută de sonete şi false sonete”, „Acatistele Sfinților Arhangheli…”, dar și volume de eseuri și traduceri, inclusiv din Dante Alighieri, „Infernul”, 2006).

Citeste si: Sfârșitul tragic al unui român stabilit în Italia. Bărbatul a fost găsit înecat în mare

În urmă cu aproape 10 zile, apropiații lui Răzvan Codrescu spuneau pe Facebook că scriitorul este internat cu o afectare pulmonară gravă și stare generală foarte proastă. "Necesar foarte mare de oxigen", au aflat prietenii săi de la medicii de gardă. 

Potrivit Fanatik.ro, scriitorul se afla internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală, el fiind infectat cu noul coronavirus.

Fostul ministru de Externe: "A fost un rar întâlnit mărturisitor creștin"

Fostul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi a transmis și el un mesaj la aflarea veștii tragice:

„Am primit cu multă întristare vestea că poetul, eseistul, traducătorul, editorul și mai cu seamă omul de impecabil caracter Răzvan Codrescu s-a stins.

A fost un rar întâlnit mărturisitor creștin, o personalitate integră, care nu a cunoscut nici compromisul, nici dubla măsură. Un talent literar strălucit, un polemist savuros și mereu elegant, un îndrăgostit al României ideale, oricât de mult l-ar fi durut România reală”, a scris Baconschi pe Facebook.

Citeste si: Filmul românesc „Imaculat”, premiat în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si